Ook met tien man wist ASC te scoren. | Foto Wil van Elk
Ook met tien man wist ASC te scoren. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

ASC solliciteert naar tweede klasse

ASC heeft na de 5-1 zege op Voorschoten zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor promotie naar de tweede klasse. Dankzij het puntenverlies van koploper RKDES staat ASC samen met IJsselmonde en eerstgenoemde met een gelijk puntenaantal bovenaan in de derde klasse Hoog.

Uitgerekend de laatste twee wedstrijden speelt ASC tegen genoemde tegenstanders. Eerst uit tegen IJsselmonde en de laatste competitieronde tegen RKDES. Dit betekent dat de formatie van Mo Boudrine alles in eigen hand heeft.
In de eerste fase waren ASC en Voorschoten gelijkwaardig. Na een kwartier kwam de tegenstander op voorsprong. De doelman ging niet geheel vrijuit, maar zou zich vlak voor rust op beslissende wijze profileren. Nog geen minuut later kreeg de thuisclub een penalty die onberispelijk door Ruben Dutrieux werd ingeschoten. In het vervolg van de wedstrijd nam ASC de regie over en vertaalde het verschil met Voorschoten op de ranglijst in duidelijk offensief spel. Twee minuten later betaalde dit zich uit in een voorsprong; Ruud Hoogkamer verzilverde een op maat gegeven door Ilker Kacar. De 3-1 volgde na een half uur spelen; een op maat gegeven vrije trap. De bal werd doorgekopt en belandde voor de vrijstaande Ralph van Zandwijk, die daarmee voor nieuw succes tekende. Keeper Evangolos Vidiadakis onderscheidde zich door het keren van een strafschop, gegeven na een handsbal. Dit was vlak voor rust. Een belangrijk moment, want de tweede helft starten met 3-1 is anders dan 3-2.
De sfeer binnen het veld verliep geïrriteerd met vervelende fysieke overtredingen van met name de kant van het met frustraties spelende Voorschoten. Helaas lieten sommige spelers van de thuisclub zich provoceren en dit leidde tot een rode kaart voor één van de spelers. ASC bewees surplus aan kwaliteit om in de tweede helft met tien man controle over de wedstrijd te houden. Het armetierige Voorschoten kwam niet verder dan een paar kansen, die de doelman prima pareerde. "Dit bewijst ons sterke verdedigende spel", aldus Ruben Dutrieux. "Wij gaven weinig ruimte weg en hebben uitstekend gecounterd. En met succes." Deze woorden werden bewezen met het vergroten van de voorsprong naar 5-1. Hiervoor tekende ASC-topscorer Jelle Schouten, die dankzij prima assists van zijn teamgenoten in staat werd gesteld de tegenstander naar een verdiende ruime nederlaag te spelen. Trainer Mo Boudrine: "Opnieuw bewijzen wij onze solide verdediging,". Nieuwkomer Ilker Kacar: "Ik ben een gedreven speler. En ja, dat bewijs ik met mijn tomeloze inzet. Ik heb vanaf het begin gezegd, dat ik geloof in een kampioenschap voor ASC", benadrukt Ilker.