Zevenhoven zet een tackle in op Bas Nieuwenburg. Foto: lichtenbeldfoto.nl
Zevenhoven zet een tackle in op Bas Nieuwenburg. Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Teleurstellende nederlaag FC Oegstgeest

Sport

Op het thuishonk verloor FC Oegstgeest afgelopen zaterdag met 3-4 van Zevenhoven. Als gevolg van dit verlies (3-4) komen de concurrenten Alphense Boys en Floreant dichterbij en hiermee komt alsnog die felbegeerde tweede plek in gevaar. Met nog twee wedstrijden te gaan, respectievelijk uit tegen Roodenburg en thuis tegen Meerburg, om kans te houden op nacompetitie, is het zaak om het hoofd koel te houden.

In de uitwedstrijd had FC Oegstgeest ook al moeite, getuige het gelijke spel van destijds 1-1. Hard werken kan FC Oegstgeest zeker niet worden ontzegd. Ook vele kansen kwamen voorbij. FC Oegstgeest had zelfs een groot deel van de wedstrijd overwicht. Maar er leek wel een soort matheid over het spel te liggen. Voor een leek zag het spel er visieloos uit.

Gedurende de wedstrijd bleef FC Oegstgeest achter de feiten aanlopen. Dit betekende niet dat er geen mooie momenten te zien waren. Voordat in de 39ste minuut de 0-1 viel hadden Danny Wenink, Abel Bormans en Bob den Hollander al diverse kansen onbenut gelaten. Pas kort voor rust kon Abel Bormans via een voorzet uit een corner van Lars van Bommel de 1-1 inkoppen.
In de tweede helft keken de Oegstgeestenaren al snel weer tegen een achterstand aan door een ongelukkige actie van keeper Peter Messemaker. Hij kwam onnodig ver uit zijn doel, wat direct werd afgestraft door de bezoekende ploeg (1-2). Nog geen vijf minuten later viel ook de 1-3. Ook verdedigend was het geen beste dag voor FC Oegstgeest. In de tweede helft was Zevenhoven de slimmere ploeg en kon ondanks het resterende doelpunten verloop de drie punten zonder gevaar mee naar huis nemen.

Abel Bormans plaatste de bal na een uur nog netjes in de kruising (2-3). En met een stand van 2-4 tegen het einde van de wedstrijd verkleinde Bob den Hollander het leed enigszins door de 3-4 op het scorebord te zetten.
Het team en de trainersstaf heeft nog wel een klusje te klaren om aanspraak te houden op die tweede plek. Hierbij kunnen ze natuurlijk wel ondersteuning van publiek gebruiken. Dus zorg dat je erbij bent de komende twee wedstrijden zaterdag 18 mei uit tegen Roodenburg en zaterdag 25 mei thuis tegen Meerburg.

Overige uitslagen:
SV Aarlanderveen-VV Koudekerk 2-1, Alphense Boys-Floreant BGC 2-3, Football Factory-Roodenburg 1-3, V&AV Hazerswoudse Boys-SV Kickers'69 2-1, LSVV'70-VV Woubrugge 3-5, FC Oegstgeest-SV Zevenhoven 3-4, VV SJC-VV Meerburg 4-2.