Lars van Bommel (assist) en Mario Gianfiglio vieren samen de 0-1.
Lars van Bommel (assist) en Mario Gianfiglio vieren samen de 0-1. Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint zonder echte problemen

Uit bij Koudekerk ondervond FC Oegstgeest zaterdag 20 april weinig problemen. Voor rust konden zij de score al op 0-3 in hun voordeel brengen. Dit deed vermoeden dat de score in de tweede helft nog wel verder zou oplopen. Maar niets was minder waar. Koudekerk kwam zelfs nog tot 1-3. Bovendien misten beide teams nog een penalty. Maar de Oegstgeestenaren kwamen niet meer in gevaar. De drie punten konden in ieder geval weer mee naar Oegstgeest.

Van oudsher is Koudekerk altijd een lastige tegenstander geweest voor v.v. Oegstgeest. Dus zaterdag moest het team uit Oegstgeest, nu als FC Oegstgeest, zeker op haar hoede zijn om zich niet te laten verrassen. Dat bleek tijdens de eerste wedstrijd thuis al wel. Toen werd de wedstrijd in winst omgezet (2-1). Maar dat was zeker niet gemakkelijk.
Afgelopen zaterdag was het zeker in de eerste helft een sterk aanvallend FC Oegstgeest wat de klok sloeg. Alleen de vele kansen werden niet direct tot doelpunten omgezet. Het zou tot rond de dertigste minuut duren voordat FC Oegstgeest tot scoren kwam. Lars van Bommel werd regelmatig aan de rechterkant vanaf het middenveld via passes weggestuurd. Via de voorzet op doel van Lars van Bommel was het al regelmatig gevaarlijk geworden, maar nu was Mario Gianfiglio succesvol: 0-1. Özcan Bayram was degene die Lars van Bommel met de goed geplaatste pass op rechts lanceerde.
Vlak voor rust zou FC Oegstgeest nog twee keer tot scoren komen. Daniël van Vliet werd vanaf de achterlijn voorzien van prima voorzet die hij ook keurig afrondde (0-2).
Niet veel later constateerde de scheidsrechter in de 16 meter van Koudekerk een handsbal en bestrafte deze met een penalty. Abel Bormans verzilverde deze feilloos (0-3).
Voor de tweede helft verwachtte het publiek natuurlijk een voortzetting van het overwicht van FC Oegstgeest kant. Bij aanvang was dat ook wel zo, maar Koudekerk kwam toch terug tot 1-3. Gaandeweg verloor FC Oegstgeest steeds meer grip op de wedstrijd. Rick van der Kaay had een perfecte invalbeurt als vervanger voor keeper Peter Messemaker. Verschillende keren moest hij in actie komen om zijn doel schoon te houden en dat deed hij zeer verdienstelijk. Ook keerde hij later in de wedstrijd nog een penalty van Koudekerk.
Aan de stand op het scorebord zou niets meer veranderen. FC Oegstgeest had met 1-3 de drie punten weer in handen. Hierdoor behouden zij de tweede plaats in de stand. Ook Aarlanderveen won zijn uitwedstrijd tegen Zevenhoven. Hiermee zijn zij de kampioen van deze klasse en promoveren ze naar de derde klasse.

Overige uitslagen

Floreant BGC-V&AV Hazerswoudse Boys 2-1, SV Kickers '69-LSVV '70 5-4, VV Koudekerk-FC Oegstgeest 1-3, VV Meerburg-Alphense Boys 2-3, Roodenburg-VV SJC 2-3, VV Woubrugge-Football Factory 0-0, SV Zevenhoven-SV Aarlanderveen 1-2.