Maandag 22 april: PaasHaaswijkloop | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Drukte bij de start van de PaasHaaswijkloop in het Mien Ruyspark in 2018. | Archieffoto Willemien Timmers
Drukte bij de start van de PaasHaaswijkloop in het Mien Ruyspark in 2018. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Maandag 22 april: PaasHaaswijkloop

  Sport

Buurtvereniging Haaswijk en De Morsebel en de Loopgroep Oegstgeest organiseren op maandag 22 april de 44ste PaasHaaswijkloop.

In 2019 wordt de 44ste editie van de jaarlijkse PaasHaaswijkloop gerend, oftewel dè run door Haaswijk, de Morsebel en langs de Klink. Net als andere jaren gebeurt dit op de Tweede Paasdag, maandag 22 april aanstaande.

Na het feest van de Eerste Paasdag is het goed om op Tweede Paasdag even los te gaan. Door de gecombineerde organisatie zijn er veel extra's mogelijk. Alle lopers krijgen een startnummer, er is een warming-up op muziek, er zijn omkleed-faciliteiten, drinkpost(en), prijzen, een loterij voor de kleintjes en een herinnering.
Het parcours is nagenoeg gelijk aan die van de eerdere edities en gaat door Haaswijk, de Morsebel en natuurlijk een rondje opgeknapte 'Klink'.

Afstanden

Er kan worden gekozen uit twee afstanden, te weten 5 en 10 kilometer.
Voor de kinderen jonger dan 12 jaar is er de 2 kilometer-loop. Voor de start is er ook voor hen een heuse warming-up die begint om 11.15 uur. De start voor de kleinsten en hun ouders (2 km) zal om 11.30 uur zijn.
Om 12.00 uur is de centrale warming-up voor de afstanden 5 en 10 kilometer.
De start voor de deze afstanden is om 12.15 uur.

Als gewoonlijk is er voor de kinderen een loterij. Hun startnummer is ook hun lotnummer. Zij die in de prijzen vallen, kunnen na de loop hun prijs ophalen. Ook dit jaar weer staat ervoor de kinderen tot 10 jaar een springkussen (bij droog weer).

Inschrijving

Voorinschrijving is mogelijk via de website (www.paashaaswijkloop.nl). Ook kan men zich natuurlijk op de dag zelf tussen 10.30 uur en 11.45 uur inschrijven in de tent in het Mien Ruyspark (bij slecht weer in de gymzaal van OBS de Springplank in de Jan Wolkerslaan). Bij inschrijving krijgen de lopers een startnummer.

Deelname Kinderloop: kinderen leden BVHM € 1,-, kinderen niet-leden € 3,-.

Deelname 5 en 10 km: leden van de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel en van de Loopgroep Oegstgeest betalen € 2,-, niet-leden betalen € 6,-.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Lidl Oegstgeest, Runnersworld Leiden.

Inlichtingen: www.paashaaswijkloop.nl en telefoon (06) 52088498

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>