Uniek veteranenteam zoekt versterking | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Liesbeth Ramondt

Uniek veteranenteam zoekt versterking

  Sport

De 'Klassieke Veteranen' van ASC in Oegstgeest zijn op zoek naar vers bloed. "Ben jij tussen de 35 en 45 en heb je op hoog niveau gevoetbald (hogere regionen van het amateurvoetbal of profvoetbal), kom dan voetballen in de leukste competitie van Nederland!"

Met de verhuizing naar een grotere accommodatie kwam voor ASC nog een andere langgekoesterde droom uit: met een team meedoen aan de traditionele en in Nederland unieke Klassieke Veteranen-competitie. Wedstrijden duren tweemaal veertig minuten en er wordt gespeeld zonder grensrechters. Verder gelden de normale spelregels, inclusief 'buitenspel'. Een belangrijke en leuke traditie is de Derde Helft. De thuisspelende ploeg biedt daarbij een gezellig samenzijn aan en verzorgt de hapjes en drankjes.

Rond 1930 werd deze competitie opgericht door tien van Nederlands oudste voetbalclubs, waaronder VOC, HBS, HVV, Quick, AFC en Koninklijke HFC. Na de eeuwwisseling sloten profclubs Sparta en Ajax aan en in 2017 werd ASC als veertiende en laatste club toegelaten. Het hoogst spelende veteranenteam sprong toen als eerste en enige vertegenwoordiger van de Leidse regio op de trein. Na twee seizoenen zeggen de spelers dat ze nog nooit in zo'n leuke competitie hebben gespeeld, alleen verliezen ze vanwege het hoge niveau wel vrij veel...

Op zich is dat voor een groep met veel vijftigers geen ramp. Zorgelijker is dat andere clubs kunnen ingrijpen als een club structureel onderaan bungelt; je wordt dan voor het blok gezet: versterken of wegwezen. Ook zou het kunnen dat teveel leden van het huidige team moeten afhaken, waardoor ASC zich moet terugtrekken.

Beide zaken spelen nog niet, maar de 'gevarenzone' komt wel dichterbij. In het slechtste geval is het na komend seizoen alweer klaar met ASC als - nu nog zeer gewaardeerd - lid van de Klassieke Veteranen-competitie.

Meedoen in deze competitie is voor iedere prestatievoetballer boven de 35 een prachtige en unieke kans om lekker op niveau te kunnen blijven voetballen. Dat geldt niet alleen voor oud-spelers van ASC 1 - ook dat team zoekt overigens versterking - maar ook voor andere sterren uit de Leidse regio. 'Samen sterk' kunnen we partij bieden aan clubs als Ajax, Sparta, HBS, Quick en AFC.

"Ben jij iemand en/of ken jij mensen die de Klassieke Veteranen van ASC zou(den) kunnen en willen versterken, neem dan contact met Nanno Benninga, via 06-21574216 (telefoon of Whatsapp) of bericht@nanno.nl (mail)."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>