Stan Olsthoorn valt goed in tijdens de finale. | Foto René van Dam

Stan Olsthoorn landskampioen met TOP A1

Sassenheim • Stan Olsthoorn heeft met TOP/SolarCompleet A1 de juniorenfinale om het landskampioenschap in Ziggo Dome gewonnen. Pas in de laatste minuut werd DVO A1 met 20-19 verslagen.

In de eerste helft was het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. DVO kwam beter uit de startblokken, maar na de 3-0 kwam TOP terug tot 3-3. Bij rust stond DVO met 10-11 voor. Ook in de tweede helft kwam de ploeg uit Bennekom beter uit de startblokken. Via 11-13, komt TOP nog bij tot 12-14, maar moet DVO daarna laten gaan. De ploeg loopt uit naar zes verschil (12-18), met nog twaalf minuten op de klok. Stan Olsthoorn uit Oegstgeest kent een goede invalbeurt en brengt met een strafworp TOP terug in de wedstrijd. Via doelpunten van de Leidse speelsters Milou en Julia Schuiling komt de Sassenheimse ploeg langszij (19-19). De laatste aanval van TOP kan met nog 40 seconden op de klok de winnende maken. Na een overtreding bij de rebound fluit de scheidsrechter voor een strafworp. Siem van Osnabrugge blijft koel en maakt de winnende. TOP/SolarCompleet A1 is voor het eerst in de geschiedenis landskampioen zaal.