Özcan Bayram blokt een schot van Aarlanderveen. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Özcan Bayram blokt een schot van Aarlanderveen. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest houdt Aarlanderveen op de nul

Sport

In principe kon Aarlanderveen bij winst kampioen worden in de voetbalwedstrijd van afgelopen zaterdag, 13 april. Met de zes wedstrijden te gaan voor Aarlanderveen zouden zij bij winst na deze wedstrijd al onbereikbaar worden voor FC Oegstgeest, dat nog vijf wedstrijden voor de boeg had.

De koude harde wind stond diagonaal over het veld. Vermoedelijk was de gevoelstemperatuur zelfs richting 0 °C, het publiek ervoer dat in ieder geval wel zo. Én, dat was zeker geen pretje. In de eerste helft had FC Oegstgeest de wind tegen.


Het spel kenmerkte zich aan FC Oegstgeest zijde door doorgaans zeer verzorgd voetbal met een goede veldbezetting. Aarlanderveen was in het spel erg fysiek in de duels. Hierbij greep de scheidsrechter heel weinig in. Van hen karakteriseerde het spel zich vooral in lange halen naar voren en afwachten welke kansen daaruit kwamen. Beide ploegen kregen de nodige kansen. Hierbij was Aarlanderveen de meest ongelukkige. In zeker twee of drie momenten misten zij opgelegde kansen of wist FC Oegstgeest keeper Peter Messemaker de kans te verijdelen. FC Oegstgeest kreeg eveneens vele kansen via afstandsschoten van onder andere Bob den Hollander, Lars van Bommel en Abel Bormans. Ook jammer dat een mooie steekpass van Timo Lichtenbeld op Abel Bormans de keeper van Aarlanderveen niet kon verrassen.
Özcan Bayram liet meerdere malen zien dat hij sterk is in de lucht, hij won de meeste kopduels. In tweede helft werd Danny Wenink in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De scheidsrechter vond de overtreding kennelijk te licht voor een penalty. Want hij liet dit voorbij gaan.
Zo bleef dit een wedstrijd zonder doelpunten waarin FC Oegstgeest toch wel het betere van het spel had. Als het een jurysport zou zijn, was FC Oegstgeest zeker de winnaar.

FC Oegstgeest heeft nu nog vier wedstrijden te gaan. Volgende week speelt FC Oegstgeest uit bij vv Koudekerk dat gisteren nog drie punten binnenhaalde bij Football Factory. 

Overige uitslagen:

sv Aarlanderveen-FC Oegstgeest 0-0, Alphense Boys-Roodenburg 1-2, Football Factory-vvKoudekerk 0-1, vv Hazerswoudse Boys-vv Woubrugge 1-3, sv Kickers'69-Floreant bgc 0-1, LSVV '70-vv Meerburg 2-1, vv SJC-sv Zevenhoven 5-6.

Uit de krant

Uit de krant