Bob den Hollander, met twee doelpunten man of the match, was hier ook dichtbij een treffer. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint van SJC

Onder zeer grote belangstelling kwamen beide teams afgelopen zaterdag, bij de opening van het FCO-complex, hand in hand met jeugdspelertjes het veld op. Het hele (vergrote) terras stond vol met mensen en ook rond het veld en op de tribune was het een drukte van belang. Voorzitter Marc du Maine hield voorafgaand aan het fluitsignaal een kort openingspraatje.

De wedstrijd kon beginnen. De uitwedstrijd was met dikke winst in het voordeel van FC Oegstgeest afgesloten (2-8). Dus onderschatting lag op de loer. Gelukkig bleek hiervan niets en waren alle spelers kennelijk goed geïnstrueerd door trainer Huig-Jan Heeringa.
Van meet af aan stond de verdediging van SJC onder druk. Diverse kansen volgden. In de 14de minuut gaf bijvoorbeeld Abel Bormans op links een voorzet op Bob den Hollander die hard overschoot. Ook in de 21ste minuut kon Bob den Hollander op de 16 meter tot een goed schot komen. Helaas spatte die op de kruising uiteen.
Kort daarna (25ste minuut) kon Tim Bakker dan toch tot scoren komen. Via een schot van grote afstand passeerde hij via een lob de keeper die iets te ver voor zijn doel stond (1-0).
FC Oegstgeest bleef druk op de verdediging houden. Ook nu passeerden vele kansen die in eerste instantie niet werden benut. Voorbeeld is de 38ste minuut toen ook Joep van Tulder via een lob de keeper van SJC wilde verrassen. Nu kon de keeper net aan redden. De 2-0 scoorde Bob den Hollander uit een goed geplaatste voorzet van Lars van Bommel. Helaas kon FC Oegstgeest niet met deze stand de kleedkamer in voor de rust. Net voor het rustsignaal kwam SJC door onzorgvuldig verdedigen van FC Oegstgeest op de 2-1.
Terwijl de jongste jeugd zich vooral vermaakte op de springkussens en in het clubgebouw de eerste live-band ging optreden, kwamen de beide teams het veld weer op voor de tweede helft.
Het zou niet lang duren voordat Bob den Hollander zijn tweede doelpunt maakte. Steven Apcar was nu degene die Bob den Hollander een geplaatste voorzet voorzag. Het overwicht van FC Oegstgeest was groot, maar dat betekende niet dat SJC nooit in kansrijke positie kwam. Na ongeveer een uur spelen constateerde de scheidsrechter een overtreding tegen SJC op de rand zestien meter van FC Oegstgeest. De vrije bal werd hard, goed geplaatst in de voor de keeper rechterhoek, ingeschoten. Hier reageerde keeper Peter Messemaker fantastisch op, want hij pakte de honderd procent kans probleemloos uit de hoek.

De deur ging eigenlijk echt dicht toen Abel Bormans zich helemaal vrij speelde en in de 77ste minuut de score op 4-1 kon brengen. De drie punten zijn weer binnen.