Complex FC Oegstgeest feestelijk geopend | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Na een paar ferme trappen op gesloten doel, was er nauwelijks een opening gemaakt naar het nieuwe kleedkamergebouw. Wethouder Nieuwenhuis opende even later de toegangsdeur en overhandigde de sleutel aan de voorztter. | Foto Wil van Elk
Na een paar ferme trappen op gesloten doel, was er nauwelijks een opening gemaakt naar het nieuwe kleedkamergebouw. Wethouder Nieuwenhuis opende even later de toegangsdeur en overhandigde de sleutel aan de voorztter. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Complex FC Oegstgeest feestelijk geopend

  Sport

Afgelopen vrijdag, op 5 april, werd op Sportpark de Voscuyl de nieuwe accommodatie van FC Oegstgeest feestelijk geopend.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om, na de fusie van de voetbalverenigingen UDO en Vv Oegstgeest, het complex van FC Oegstgeest helemaal compleet en nieuw te maken. De club heeft de beschikking gekregen over een schitterend clubgebouw, een nieuw kleedkamergebouw, drie tennisbanen en de twee nieuwe kunstgrasvelden.

Op 5 april werd door de voormalig voetbalvoorzitters Luuk van der Zon en Jan van den Broeck een dynamische, creatieve duopresentatie gegeven waarin zij toelichting gaven op de totstandkoming van de fusie en het nieuwe complex. Natuurlijk hadden zij de lachers op hun hand bij het ophalen van de herinneringen aan de oorspronkelijk bedachte fusienaam 'De Vossen' en alles wat er daarna over geschreven werd.

Zij namen de aanwezigen mee in de plan van aanpak die in april 2018 van start ging, en ze lieten beelden zien van het oude sportpark De Voscuyl, en hoe het is geworden. Ineke van Vliet, Teammanager Maatschappij van Gemeente Oegstgeest, stak ooit de eerste spade in de grond.

Alle hoogte- en wat diepere punten kwamen voorbij: de noodkantine, de enorme opgaaf om alle voetballers van de juiste kleding te voorzien, de bouw van de kleedkamers, de aanleg van zonnepanelen en de ledverlichting zowel binnen als op de velden en tennisbanen.

Nadat iedereen in de bloemetjes was gezet, en de oude voorzitters de sleutel van het nieuwe complex officieel hadden overhandigd aan voorzitter Mac Du Maine, nam sportwethouder Jan Nieuwenhuis de 'Ukkies' van FC Oegstgeest mee naar en voetbaldoel, bespannen met papier met daarop de logo's van UDO, Vv Oegstgeest en FCO. Gezamenlijk trapten zij ballen door het papier het doel in.

Op zaterdag ging het feest verder. Onder zeer grote belangstelling kwamen de FCO en SJC-teams hand in hand met jeugdspelertjes het veld op. Het vergrote terras stond vol met mensen en ook rond het veld en op de tribune was het een drukte van belang. Nadat er met 4-1 werd gewonnen van SJC, was het tijd voor livemuziek en de officiële trekking van de loterij met een enorme rij aan prijzen. Het feest dat volgde, met 'Rubberen Henkie' en Herman & Friends, duurde tot in de kleine uurtjes.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>