Afbeelding

Weergaloze eerste helft basis voor zege Fiks

De korfballers van Fiks hebben afgelopen zaterdag tegen de nummer drie van de ranglijst, Swift Middelburg, een overtuigende 29-24 zege behaald. Op papier de moeilijkste van de vier hordes die Fiks moest nemen in de strijd om het kampioenschap dat gaat tussen Fiks en Oranje Wit.

Beide staan gedeeld op de eerste plaats, maar Fiks heeft een beter onderling resultaat en op grond daarvan promoveert Fiks als de situatie blijft zoals die nu is.

Geconcentreerd verdedigen

Fiks dankte de zege aan een indrukwekkend speelkwartier na tien minuten in de eerste helft. De formatie van Rick Nell kende de schotvaardigheid van de tegenstander die in deze competitie enkele zeer grote indrukwekkende uitslagen heeft neergezet en over een doelsaldo beschikt van +66 waar die bij Fiks +34 bedroeg. Vandaar dat van meet af aan zeer scherp en geconcentreerd werd verdedigd om ruimte voor het schot zoveel mogelijk te beperken en passing uit de aanvalsimpulsen te halen. "Fantastisch om te zien hoe hard mijn team verdedigend werkte en de tegenstander in de eerste helft aanvallend vleugellam legde, maar dan moet je wel zelf scoren. Dat deed Fiks vakkundig en in hoog tempo. Weergaloos goed spel in die eerste helft. Het deed me denken aan de grote vorm die het team tijdens de Haagse Korfbaldagen demonstreerde", gaf een dolgelukkige Rick Nell aan. "Die fantastische eerste helft was basis voor deze belangrijke zege", vervolgde hij.

Galavoorstelling in eerste helft

De eerste plaagstoot was een raak schot van Roy Vreeken en een treffer uit een vrije bal door Melissa Heijne. De tegenstander kon in de eerste tien minuten nog tegen scoren en kwam na inzetten van Lianne Anholts en Roy Vreeken terug in de wedstrijd (4-4). Dit zou het maximaal haalbare worden voor de Zeeuwse formatie. Daarna begon Fiks aan een treffende galavoorstelling waarin de nummer drie van de ranglijst volkomen werd overklast door het scorende geweld van de thuisploeg. Tel daarbij op het aanvallend onvermogen van Swift door sterk verdedigen van Fiks en de 17-7 ruststand is verklaard. Jan Anholts (2), Michelle Rozenbroek, Kevin Vreeken (4), Ilse Hazekamp (2), Mesissa Heijne en Mart Hortensius waren allen op schot. De 17-7 etaleerde de suprematie van de groots spelende thuisploeg.
Een zo'n hoog spelniveau is moeilijk een gehele wedstrijd vol te houden. Vandaar dat een goede ploeg als Swift iets aan de achterstand kon doen. De tegenstanders heeft goede schutters en die gingen dat in de tweede helft bewijzen. Analyse na de wedstrijd van de zijde van Swift: "Ja, we beschikken over veel scorend vermogen. Echter, een achterstand inhalen van 10 punten is ondoenlijk. Dat kost ontzettend veel kracht en je weet dat een tegenstander als Fiks op juiste momenten de scorende draad oppakt." Rick Nell: "Ik was geen moment bang dat we de wedstrijd bij de ingelopen voorsprong tot 26-22 uit handen zouden gaan geven, omdat ik erop vertrouwde dat mijn team tijdig qua spelwijze op die inhaalrace zou anticiperen." Het bewees de kwaliteit van de tegenstander en ook het doorzettingsvermogen om alles te geven voor het maximaal haalbare. Jan Anholts, Mart Hortensius en Michelle Rozenbroek ontnamen Swift de illusies dat er mogelijk nog wat te halen viel in Oegstgeest. Uitslag: 29-24. Keven Vreeken en Michelle Rozenbroek waren met ieder 5 treffers topscorers. Belangrijk was dat iedere speler een scorende bijdrage had.
Komende zaterdag is het puntloos reeds gedegradeerde Futura in Den Haag de tegenstander en als Fiks die wint, wacht op 30 maart in De Cuyl tegen Achilles de ontknoping. Fiks zal met dezelfde concentratie en scherpte aan de bak moeten om deze twee 'finales' te winnen. In dat geval kan de vlag uit.