Afbeelding

Fiks in kolkende Cuyl naar zege op Sporting Delta

Fiks heeft de eerste van de vier horden naar de titel met succes genomen. Van Sporting Delta werd met 26-22 gewonnen. Nu op naar de volgende ontmoeting komende zaterdag om 16.30 in sporthal De Cuyl; de kraker tegen Swift Middelburg die derde staat en ook nog titelkansen heeft.

De opkomst was afgelopen zaterdag groot. Het publiek begrijpt het belang van de komende wedstrijden en een zo grote opkomst zorgt dan ook voor de nodige decibellen. Vooraf speelde het tweede selectieteam dat Juliana 2 met 25-12 opzij zette. Jolie Muntz (5) en A-junior Tom Fles, die zijn tien minuten durende invalbeurt met drie treffers bekroonde, waren scorend goed bezig. Fiks 1 startte voortvarend met een 4-1 voorsprong na vier minuten. Het verbaasde dat de formatie van Rick Nell en Nico van Welzen de tegenstander in het zadel hielp en het zelf scorend liet afweten. In de daaropvolgende 20 minuten kwam de thuisploeg niet verder dan drie inzetten. Fouten in de passing, missen van vrije ballen en twee strafworpen, alsmede het niet vallen van het schot droegen bij aan de uitermate schaarse productie in die fase. Rick Nell: "Mijn team was collectief niet optimaal bezig met de wedstrijd en de individuele kwaliteiten kwamen onvoldoende tot recht. Dit gebeurt als de ploeg zich inlaat met het randgebeuren; dan valt de optimale vereiste concentratie weg. Maar gelukkig volgde op tijd herstel en pakten we de punten", ventileerde een opgeluchte trainer/coach. Pas in de laatste minuut van de eerste rondgang begon het herstel. Melissa Heijne (5 scores deze wedstrijd) repareerde met twee snel opeenvolgende treffers de 7-9 achterstand. Dit bleek het begin van de ommekeer. Genoemde speelster, Roy Vreeken en Mart Hortensius (5 inzetten) bouwden aan een 13-9 voorsprong. Het bleek de definitieve ommekeer. "Fiks speelde feller, geconcentreerd en met zelfvertrouwen", concludeerde Rick Nell. Sporting Delta toonde veerkracht met tegentreffers, maar zag een tegenstander die op elke treffer scorend antwoord had. Kortom; Fiks bood de opponent niet meer de gelegenheid om serieus in de wedstrijd terug te keren. Door de uitzonderlijk hoge scoringsproductie in de tweede helft eindigde de ontmoeting na een 9-9 ruststand in een 26-22 zege voor het team uit Oegstgeest. Michelle Rozenbroek (4), Ilse Hazenkamp (3), Dominic van Welzen (3), Jan Anholts (2) en Kevin Vreeken hadden ook scorend succes. Nu op naar het belangrijke treffen tegen Swift Middelburg komende zaterdag in sporthal De Cuyl. Zoals gezegd: aanvang 16.30 uur. Iedereen van harte welkom!