De ontlading was groot toen Danny Wenink (onder), in blessuretijd, de zege veilig stelde. Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest stunt weer in de bekercompetitie

Nadat FC Oegstgeest tweedeklasser Berkel had uitgeschakeld voor de beker, was zaterdag de volgende tweedeklasser, Neptunus-Schiebroek de tegenstander. Ook deze wedstrijd wist FC Oegstgeest, als vierdeklasser, overtuigend winnend af te sluiten.

FC Oegstgeest heeft vaak problemen met lager geplaatste teams, waardoor ze nu in de competitie op ruime afstand staan van koploper Aarlanderveen. Maar tegen sterkere tegenstanders, zoals in de bekerwedstrijd tegen Neptunus, haalde het team van Huig Jan Heeringa het beste uit zich naar boven. Zijn team was zaterdag dan ook de bovenliggende partij en wist de beste kansen te creëren. Een kopbal van Bob den Hollander ging maar net naast het doel, vlak daarna belandde een schot op de paal. Een terugkopbal van een Neptunus verdediger belandde op de lat. Na een kwartier spelen werd de geblesseerde Abel Bormans vervangen door Danny Wenink. Al snel nadat hij was ingevallen wist Wenink een foute terugspeelbal op te pakken en de Neptunus keeper te omspelen en behendig 0 – 1 te scoren. FC Oegstgeest had de eerste helft het beste van het spel en de tegenstander wist weinig kansen te creëren. Oegstgeest keeper Peter Messemaker wist bekwaam twee inzetten te keren.
Na de rust liet FC Oegstgeest de tegenstander komen en loerde op de counter. Ondanks het veldoverwicht kreeg Neptunus weinig scoringskansen. De drie keer dat ze op doel schoten was het steeds weer de ervaren Messemaker die ze van het scoren afhield. In de extra tijd belandde de lange uittrap van Messemaker bij een Neptunus verdediger die direct onder druk werd gezet door Wenink, die handig de bal wist te bemachtigen en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde: 0 – 2.

Met deze knappe overwinning op weer een twee klassen hoger spelende tegenstander heeft FC Oegstgeest de volgende ronde van de beker bereikt. Nu moet Heeringa zich met zijn mannen weer gaan richten op de competitie, waar op zijn minst een tweede plaats gehaald moet worden om nacompetitie voor promotie naar de derde klassen te kunnen spelen.
Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen SV Kickers '69 in Leimuiden, aanvang 14.30 uur.