Pecos neemt de leiding | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Jens Wiersma bekroonde zijn debuut in Pecos 1 met drie zeges. | Foto Henk van Gijzen
Jens Wiersma bekroonde zijn debuut in Pecos 1 met drie zeges. | Foto Henk van Gijzen (Foto: Henk van Gijzen)

Pecos neemt de leiding

  Sport

Met een royale overwinning op FTTC hebben de tafeltennissers van Pecos zich afgelopen weekend aan kop gemeld van hun tweededivisiepoule. Alleen Ibrahim Yildizlar liet zaterdag een puntje liggen: 9-1.

De niveauverschillen in de poule waar Pecos 1 dit voorjaar is ingedeeld, zijn groot. Om voor de titel te gaan moet Pecos daarom van sommige tegenstanders met duidelijke cijfers winnen, en FTTC is er daar één van.
Gelukkig was kopman Tony Nader in elk geval goed bij de les en kende een probleemloze middag. Hij is de nummer 36 van Nederland, van de drie Friezen staat er maar één in de top- 200. Nader kreeg navolging van Jens Wiersma. Die staat dit seizoen voor het eerst in de hoofdmacht van de Oegstgeester club en maakte zijn uitverkiezing waar door ook driemaal overtuigend te winnen.
Dat Dijkhoff ten koste van Yildizlar de eretreffer maakte en dus niet met lege handen terug hoefde naar Franeker, kon de pret in het Pecoskamp nauwelijks drukken. De ambitie is om kampioen te worden en de gedachten gingen dan ook al snel uit naar komend weekeinde, als de reserves van landskampioen Taverzo in Zoetermeer de tegenstander zijn. Dat team is een geduchte concurrent. Het heeft na twee speelronden twee punten minder dan Pecos, al moet gezegd dat het beide keren enige hulp heeft gehad van een tegenstander die niet in zijn beste opstelling aantrad. Taverzo heeft met Gabrielius Camara wel het grootste talent van Nederland in de gelederen. Hij werd in december 13 maar is al de derde junior van het land en de nummer 49 op de seniorenranglijst.

Pecos 2 speelt ook tweede divisie en boekte een keurige 7-3 overwinning op Red Star '58 uit Goirle. Paul Kruijt en Maroun Nader verzorgden elk een ongeslagen optreden, waar Thomas Jansen helaas nog weinig aan kon bijdragen.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>