Afbeelding

ASC op koers voor doelstelling tweede helft competitie

Voetbalvereniging ASC heeft afgelopen zondag, 3 januari, een belangrijke 1-0 zege behaald op Nicolaas Boys. Daarmee doet ASC nadrukkelijke mee om een plek in de zogenaamde kampioenspoule voor de tweede helft van de competitie.

Er zijn in afdeling West 2 nu vier derde klassen. De zes teams van deze klassen die na de eerste helft van de competitie het hoogst eindigen, worden in twee poules ondergebracht en gaan spelen voor promotie naar de tweede klasse. ASC staat na zondag derde en heeft nadrukkelijk perspectief om uit te gaan komen in de kampioenspoule. De afstand met de nummer 7 is slechts twee punten en er zijn nog twee ronden te gaan. Om te beginnen uit tegen Van Nipsen en daarna thuis tegen Bernardus. Dus moet ASC nog volop aan de bak.

Tegen Nicolaas Boys bepaalde ASC aanvankelijk meer het spel en ging op jacht naar de openingstreffer. Die viel in de 22e minuut uit een strafschop. Ilker Kacar werd in het strafschopgebied onderuitgehaald, waarna Ruben Dutrieux de penalty verzilverde. De thuisploeg bleef aanvallend iets meer overwicht houden zonder dat het tot grote doelrijpe kansen leidde. Verdedigend stond het goed: de tegenstander zette aanvalsacties op, maar zelden werd de doelman ernstig op de proef gesteld. Direct in de tweede helft kreeg ASC enkele grote kansen, die niet tot de 2-0 leidden. Ook na de rode kaart van één van de verdedigers van de Nieuw Veense tegenstander (Ilker Kacar werd grof onderuit 'geschoffeld') kon ASC geen vroegtijdig stempel op de wedstrijd zetten. Ralph van Zandwijk: "Het resultaat is in deze fase heilig. Vandaar dat we ons massaal terugtrokken, verdedigend gingen spelen en hoopten op een snelle counter. Zouden we een grotere voorsprong hebben gehad, dan had je marge gehad om wat meer de aanval te zoeken", verklaarde hij de spelwijze van zijn team in de tweede helft.