Afbeelding

Fiks komt in tweede helft op gang

Korfbalvereniging Fiks heeft op zaterdag 26 januari in Den Haag met 19-25 gewonnen van het bescheiden geklasseerde Achilles. Wel moest er hard gestreden worden om de punten mee naar Oegstgeest te nemen en, wat belangrijker is, de koppositie te behouden.

Met name de eerste 17 minuten verliepen onbevredigend. Veel plaatsfouten en slordige afwerking van de kansen onderstreepten een matig spelniveau. De thuisploeg profiteerde door de lijstaanvoerder op een 3-1 achterstand te zetten. Trainer Rick Nell: "Mijn team speelde in die fase niet goed. De vooraf meegegeven opdrachten werden onvoldoende nageleefd. Bovendien was er geen scherpte met het schot. Ik miste ook spelen als team. Het was te individualistisch", gaf hij na afloop als commentaar. Ver in de eerste helft veranderde het spelbeeld. Scherp verdedigen leidde tot veel balverlies bij de thuisformatie en zo kwam de aanval meer in balbezit. Na 5-7 door Roy Vreeken schoot de zevenmaal scorende Dominic van Welzen zijn team naar 5-8. Na een tegentreffer zorgde eerstgenoemde voor een 6-9 ruststand.

Ook in de tweede helft moest Fiks het stellen met een fel en fysiek hard spelende tegenstander die ook vaak commentaar op de arbitrage had. Bewijs daarvoor waren twee gele kaarten voor de Hagenezen. Fiks liet zich niet intimideren en ging na verloop van tijd op vastberaden wijze de wedstrijd naar de hand zetten. Het spel werd aanzienlijk beter en ging het kwalitatieve verschil tussen de twee teams gedurende het verloop van deze ontmoeting een bepalende factor spelen. Kortom, in tegenstelling tot de eerste helft stond er een team met een duidelijke wil om te winnen. Dankzij veel scorende inzetten van een spelbepalende heer van Achilles bleef de marge beperkt tot drie punten. Tussen minuut 33 en 36 maakte Fiks het verschil dankzij rake schoten van Kevin Vreeken (2), Michelle Rozenbroek en de in de ploeg gebrachte Jan Anholts. Hij toonde opnieuw scherpte door in korte tijd zesmaal te scoren. Een scorende opleving van Achilles tot 16-18 respondeerde Fiks met drie treffers en demonstreerde daarmee de autoriteit in deze wedstrijd die in een 19-25 zege zou eindigen. "Een dik verdiende zege die op karakter is behaald", complimenteerde Rick zijn formatie. Roy Vreeken (4), Kevin Vreeken (3), Michelle Rozenbroek (2), Ilse Hazekamp, Mart Hortesius en Daphne v.d. Giessen waren eveneens succesvol.