Blijdschap na afloop. | Foto Wim van Tuijl
Blijdschap na afloop. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Fiks lachende derde na zege op Swift

Korfbalvereniging Fiks Kon afgelopen zaterdagavond tevreden uit Middelburg huiswaarts keren. Medekoploper Swift werd met 21-24 verslagen waardoor de thuisreis in een prima stemming verliep.
Na vier competitieronden deelden Fiks, Swift en de Dordrechtse verenigingen Oranje Wit en Sporting Delta de koppositie met zes punten uit vier wedstrijden. In Middelburg pakte Fiks de punten en de derby Oranje Wit – Sporting Delta eindigde in een gelijkspel. Dit betekende dat Fiks als enige winst boekte en weer alleen aan de leiding gaat.

In de bomvolle sporthal in Middelburg kreeg het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld met een boeiend scoreverloop. Er stonden twee teams die volop wilden gaan voor het optimale resultaat en zeer aanvallend ingesteld waren. De eerste 20 minuten gingen redelijk gelijk op, maar Swift was scherper in de afwerking. Dit resulteerde in een langdurige voorsprong, waarvan de marge beperkt bleef tot drie punten. Vanaf 6-3 verwierf Fiks geleidelijk controle over de wedstrijd en ging zich belonen voor het toenemende overwicht. Het duurde tot de 20e minuut toen Roy Vreeken de stand in evenwicht bracht (9-9). Direct daarna en in de eerste vijf minuten van de tweede helft sloeg de formatie van Rick Nell een, achteraf gezien, definitief gat. Scorend succes van Michelle Rozenbroek, Mart Hortensius (beiden 5 treffers in deze wedstrijd), Jan Anholts (6 keer scorend) en Roy Vreeken brachten de stand op 10-15. Trainer Rick Nell: "Afspraken werden prima nagekomen. In het spel maakten de dames het verschil. Ze waren zeer sterk in de spelopbouw en degenen die schot hadden, werden goed uitgespeeld. Bovendien speelden ze een prima rol rond de korfzone", aldus Rick. Vooral Melissa Heijne pakte veel rebound en gaf de nodige assists. "In de rust gaf ik aan dat we de bovenliggende partij waren, maar dit wel in score moesten vertalen. Of ik bang was dat het mis ging toen Swift terugkwam tot 19-19? Nee, mijn team speelde zo sterk, dat ik er het vertrouwen in had dat het goed zou komen", sprak Rick, die na vier succesvolle seizoenen Fiks gaat verlaten. Michelle Rozenbroek over de sterke terugkomst van Swift: "Ja, het gaat toch een beetje in je hoofd spelen als een thuisploeg met zo'n fanatiek publiek zich weer in de wedstrijd speelt. Na mijn direct daaropvolgende twee treffers zag je het vertrouwen binnen het team echt terugkeren en het geloof dat de punten mee naar Oegstgeest gingen", verwoordde zij. Jan Anholts, Mart Hortensius en Ilse Hazekamp tekenden voor de uiteindelijke 21-24 zege. Lianne Anholts en Kevin Vreeken hadden eveneens scorend succes. Fik2 2 blijft na de 16-20 zege op Avanti 3 eveneens perspectief op de titel houden.

Komende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen de nog puntloze debutant Futura. Aanvang 16.30 uur in De Cuyl.