ASC-voetbaldag wederom een groot succes | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: PR

ASC-voetbaldag wederom een groot succes

  Sport

Vrijdag 28 december werd voor de derde keer de ASC voetbaldag gehouden op hun prachtige voetbalcomplex. Georganiseerd door de seniorenselectie en onder leiding van hoofdtrainer Mo Bougrine, hadden veel kinderen weer de dag van hun leven.

Tijdens het ochtendprogramma werden er diverse onderdelen van het voetbalspel afgewerkt, waaronder looptraining, dribbelen, passeren, schieten op het doel en nog veel meer.
Ook was er voor de keepers een echte keeperstraining georganiseerd. ADO Den Haag JO17-keeper (en oud-ASC'er) Hugo Wentges was één van de keeperstrainers.
Tegen het middaguur was er een uitgebreide gezonde lunch en was er de mogelijkheid voor het doen van spelletjes, tafeltennis, film kijken en Playstation spelen op de beamer.
Daarna weer gauw naar het veld voor het spelen van het voetbaltoernooi en als klap op de vuurpijl de 'Penaltykoning'.
Eenmaal weer in het clubhuis, werd de dag afgesloten met het 'vragenuurtje' en de prijsuitreiking. Inmiddels was Stan van Bladeren, de keeper van jong-Ajax, gearriveerd om samen met Hugo Wentges te vertellen over hun keeperscarrière waarbij ze van Foreholte en ASC nu bij Ajax en ADO Den Haag spelen. Na mooie verhalen van beide keepers was er de mogelijkheid voor de spelertjes om vragen te stellen.
Daarna volgde de prijsuitreiking van de 'Penaltykoning' en werd tevens een keepersprijs beschikbaar gesteld voor 'de mooiste reddingen van de dag'.
Niek Bouter en Ferdi van Voorthuizen werden 'Penaltykoning'. Niek in de categorie JO8/9 en Ferdi in de categorie JO10/11/12. Ze wonnen hiermee een goodie bag van de KNVB, met bidon, kladblok, pen en sleutelhanger alsmede de enige echte SoccerSkillz vaardigheidstrainer.
Louie Clinton maakte bij de keepers de meeste penalty's en kreeg uit handen van Hugo Wentges een paar mooie keepershandschoenen. De prijs voor 'de mooiste reddingen van de dag' ging naar keeper Jurre Wildemans. Hij won het echte keepershirt (met initialen H.W.) van Hugo Wentges.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>