Lars van Bommel probeert de verdediging van Koudekerk te doorbreken. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FCO krijgt loon naar werken

FCO kreeg loon naar werken. Of zoals hoofdsponsor Rijndorp Installaties, Ron van Ommen, het uitdrukte "Dik verdiend, maar zwaarbevochten". Al snel in de eerste helft keek FCO tegen een achterstand aan die tot de tachtigste minuut zou duren. Vijf minuten later kon dat met een prachtig doelpunt zelfs omgezet worden naar een 2-1 einduitslag.

De laatste weken zat het niet mee voor de selectie van FCO. Ondanks de grote inzet en groot overwicht tijdens beide uitwedstrijden lukte het niet om dit overwicht om te zetten in drie punten. Het bleef tweemaal bij een gelijkspel.
Daarom is het des te belangrijker om thuis tegen Koudekerk wel die drie punten binnen te halen.
Vooral in het begin van de eerste helft had Koudekerk de meeste kansen. Dit resulteerde al vroeg in een doelpunt tegen. Zo nu en dan kwam FCO wel met mogelijkheden, maar tot afronding kwam het niet.

De tweede helft liet een heel ander plaatje zien. Het overwicht van FCO werd groter en groter. Langzaam doemde het spookbeeld van vorige week weer even op. Voortdurend op de helft van de tegenstander voetballen en toch niet tot scoren komen. Dat was nu wel anders, de ene kans na het andere werd gecreëerd. Het feit dat nog steeds niet was gescoord kon op het conto van de keeper van Koudekerk worden geschreven. Hij verijdelde er velen.

In de tachtigste minuut constateerde de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied op de ingevallen Bob den Hollander en besliste in het geven van een penalty. Adil Harfaoui schoot onberispelijk in: 1-1. Een minuut of 15 eerder bleef de overtreding op Joep van Tulder in het strafschopgebied nog onbestraft.
Een minuut of zes later in de 86ste minuut werd het harde werken van de selectie dan eindelijk beloond met een prachtige voorzet van Harm Jaap Boerma van links op de wreef van Bob den Hollander die op rechts in het strafschopgebied tot schot kon komen. Bob schoot de bal diagonaal in. Ditmaal was de keeper kansloos: 2-1. Een zeer verdiende en gekoesterde voorsprong.

Het einde van de wedstrijd verliep wat rommelig. Op zich een sportieve wedstrijd, maar door het vele praten van de spelers van Koudekerk deelde de scheidsrechter een aantal gele kaarten uit.

Al met al een verdiende overwinning voor FCO. Na een aantal teleurstellende wedstrijden met puntendeling, eindelijk loon naar werken.

De afstand tot Aarlanderveen bedraagt nu 4 punten. Volgende week ontvangt FCO Aarlanderveen thuis, een belangrijke wedstrijd om weer helemaal aansluiting te krijgen op de koploper.

Overige uitslagen: SV Aarlanderveen-SV Zevenhoven 2-0, Alphense Boys-VV Meerburg 6-0, Football Factory-VV Woubrugge 2-5, Hazerswoudse Boys-Floreant 2-1, LSVV '70-SV Kickers'69 2-0, FC Oegstgeest-VV Koudekerk 2-1, vvSJC-Roodenburg 3-2.