FC Oegstgeest, weer maar één punt | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Peter Messemaker kan net niet voorkomen dat Zevenhuizen de openingstreffer maakt. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Peter Messemaker kan net niet voorkomen dat Zevenhuizen de openingstreffer maakt. | Foto lichtenbeldfoto.nl (Foto: lichtenbeldfoto.nl)

FC Oegstgeest, weer maar één punt

  Sport

Voor de tweede maal achter elkaar speelde FCO een uitwedstrijd, ditmaal tegen Zevenhoven. Voor FCO zou het evenals de vorige, een moeilijke wedstrijd worden. Het technisch veel betere FCO kon geen vuist maken tegen de elf mans verdediging van Zevenhoven.

Het beeld van de wedstrijd was eigenlijk dat FCO voortdurend op de helft van Zevenhoven zocht naar openingen. Maar Zevenhoven wist dit te voorkomen. Mooi voetbal was dat niet, wel efficiënt. Zelfs zo dat Zevenhoven ruim een kwartier voor tijd met 1-0 voor kwam, dankzij een uitbraak van een snelle spits. Dit was geheel tegen de wedstrijdverhouding in. Maar ja, het team dat de meeste doelpunten maakt wint de wedstrijd.
Gelukkig kwam FCO na een minuut of zes weer gelijk. Op voorgeven van Lars van Bommel maakte Daniël van Vliet via de binnenkant van de paal de gelijkmaker. Een verliespartij tegen het kwalitatief mindere Zevenhoven zou tegen de verhoudingen in zijn.

Met deze wedstrijd en ook na vorige week tegen Hazerwoudse Boys is wel duidelijk dat FCO moeite heeft met laag geklasseerde ploegen. Eerder was dat al aangetoond tegen Meerburg. Maar als eenmaal door scoren de ban is gebroken, dan begint het meestal wel te lopen. De wedstrijd tegen Football Factory was hier weer een voorbeeld van.
En tegen teams die echt voetballend alles willen oplossen komt FCO veel beter uit de verf, zie de wedstrijd tegen LSVV. Passes komen beter aan, er is meer beweging in het spel, waardoor veel creatievere oplossingen worden gevonden met de daarbij behorende kansen tot gevolg.

Voor de selectie is het wel een leermomentje. Hoe kun je tactisch een opening maken in zo'n verdedigende ploeg. Is dat met meer bewegen? Is dat met meer 'gaten' trekken om openingen te creëren? Afgelopen zaterdag was in ieder geval de valkuil dat de bal teveel aan de voet werd gehouden waardoor de snelheid volledig uit het spel werd gehaald en het de tegenstander makkelijker werd gemaakt om de deur dicht te houden. Een aardige opdracht voor de selectie om hier een oplossing voor te vinden. FCO heeft namelijk nog wel wat punten nodig om Aarlanderveen te passeren.

Overige uitslagen:

Floreant BGC-Alphense Boys 3-2, SV Kickers'69-Hazerswoudse Boys 3-2, vvKoudekerk-Aarlanderveen 0-2, vvMeerburg-vvSJC 1-1, Roodenburg-Football Factory 3-4, vvWoubrugge-LSVV'70 5-2, svZevenhoven-FC Oegstgeest 1-1.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>