Vincent Solleveld zet een blok waar CVC Reeuwijk niet voorbij komt. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest sterk in beker

Afgelopen zaterdag is de bekerwedstrijd tegen CVC Reeuwijk gespeeld. Het leverde een wedstrijd op waarin FCO vooral in de tweede helft excelleerde en een overtuigende overwinning behaalde (4-1).

Pas na 18 minuten begon de wedstrijd een beetje te ontbranden. Vanuit FCO werd dat ingeluid met een eerste doelrijpe kans voor Danny Wenink. Helaas raakte de FCO-speler de bal niet goed en ging de bal voor langs het doel over de achterlijn. Later zou Danny veel succesvoller zijn.

Langzamerhand kwamen de kansen maar echt uitgesproken waren ze nog niet. Hoewel beide teams in deze periode aan elkaar gewaagd waren, zag het spel van CVC Reeuwijk er iets verzorgder uit. Reeuwijk speelt dit seizoen in de derde klasse nadat ze uit de tweede klasse zijn gedegradeerd. In de derde klasse draaien ze nu in het linker rijtje mee. Dat FCO ook in de eerste helft zeker niet de mindere was, is sowieso dus al een compliment waard.

Beide ploegen konden goed aan voetbal toe komen, net als tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen LSVV. Dit levert toch het meest aantrekkelijke voetbal op.

De beide ploegen gingen met een 1-1 stand de rust in nadat CVC Reeuwijk in de 40ste minuut een strafschop kreeg die ook de tweede keer zeer trefzeker werd ingeschoten. Kennelijk werd er bij de eerste poging te vroeg ingelopen? De scheidsrechter zag hier in ieder geval een overtreding wat leidde tot overnemen van de strafschop.

Al korte tijd later in de 43ste kon FCO op gelijke hoogte komen door een goed geplaatst afstandsschot van Joep van Tulder. Later zou Huig Jan Heeringa, trainer van FCO, in het gesprek met Leiden Amateur Voetbal verklaren dat hij over de eerste helft niet tevreden was: "De eerste helft was niet denderend van onze kant". In de rust heeft hij zijn ploeg duidelijk gemaakt dat ze onder niveau voetbalden. Het team van Huig Jan pakte dit in de tweede helft met meer dan overtuiging op.

In de tweede helft was het tij gekeerd, nu was FCO duidelijk de betere partij. Maar het zou toch zeker nog tot de 65ste minuut duren voordat dit werd verzilverd: 2-1. Dit nadat er kort ervoor al ettelijke kansen onbenut bleven. Danny Wenink was de doelpuntenmaker. Tien minuten later was het Adil Harfaoui die met een streep van een afstandsschot de 3-1 op het scorebord zette.

Het viel een kritische toeschouwer overigens wel op dat FCO bij deze stand wel wat onzorgvuldiger werd. Bij tijd en wijle gedroegen de middenvelders zich te veel als aanvallers waardoor er voor de tegenstander veel ruimte op het middenveld ontstond. Het gevolg hiervan was dat de verdediging bij FCO achterin een paar keer één op één kwam te staan. Gelukkig profiteerde Reeuwijk hier niet van. De wedstrijd was nu wel gespeeld. Korte tijd was het tussen de Reeuwijk spelers en de scheidsrechter wat onrustig als gevolg van praten. Gelukkig had dit verder geen gevolgen voor deze verder zo sportieve wedstrijd.

Enkele minuten voor tijd maakte Danny Wenink ook zijn tweede doelpunt. Nu op aangeven van Bob den Hollander. Dit leverde dus een einduitslag op van 4-1 in het voordeel van FCO. FCO bekert verder!

Op naar de volgende wedstrijd (di 13 nov 20.00 uur) in het kader van de Rabobank LAV cup: FC Oegstgeest-SJC.