Bob den Hollander (voor) en Lars van Bommel waren samen goed voor alle zes de doelpunten. Foto: lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest wint met mooi voetbal

Mooi weer en ploegen die elkaar laten voetballen zijn ingrediënten die het publiek graag ziet. Als dan ook nog overtuigend wordt gewonnen kan de vereniging het geluk niet op. Met twee hattricks, één van Lars van Bommel en één van Bob den Hollander, en één tegendoelpunt werd de einduitslag van 6-1 bereikt. Aarlanderveen speelde met 0-0 gelijk. FCO komt hiermee door een hoger doelsaldo op plek 1 van de ranglijst.

Tegenstander van afgelopen zaterdag was LSVV'70. LSVV'70 is De Leidse Studenten Voetbal Vereniging die voorheen vlak bij het Gorleaus Laboratorium (Wassenaarseweg, Leiden) haar speelveld had. Lange tijd was Wim Mugge als trainer het bekende gezicht, tussen 1990 en 2014 was hij namelijk hoofdtrainer van LSVV'70. Later (2006) verhuisden zij naar het sportcomplex Kikkerpolder II. Hier delen ze de velden met Lugdunum en honkbalvereniging Biënto.
De wedstrijd, een groter contrast met de wedstrijd tegen Football Factory kun je niet hebben. Football Factory speelde zeer verdedigend. Ze maakten de ruimte om te spelen zo klein mogelijk en gaven FCO zo min mogelijk de gelegenheid om de bal te spelen. Het is dat ze dit spel conditioneel niet de hele wedstrijd konden volhouden maar anders had de eindslag tegen hen er anders uitgezien. Nu was het 3-5 in het voordeel van FCO. Nu tegen LSVV'70, net als FCO is ook LSVV'70 een voetballende ploeg. Van beide zijden was het spel hierdoor aantrekkelijk. Af en toe zaten er juweeltjes van aanvallen bij.
LSVV'70 werd met het vroege doelpunt in de eerste minuut van Lars van Bommel wel compleet verrast. En al heel snel volgden binnen een kwartier nog twee doelpunten. De 2-0 kwam op naam van Bob den Hollander en de 3-0 via een lob over de keeper wederom van Lars van Bommel.
Maar op de lauweren rusten is bij 3-0 natuurlijk niet handig. Toch zag je de energie van de FCO-ers iets teruglopen. Dit resulteerde vervolgens direct in de 3-1. Dan is het risico dat de tegenstander er weer in gaat geloven. Gelukkig werd dit snel ingezien en ging er een tandje bovenop. Met als resultaat dat vlak voor rust de 4-1 op de borden kon. Joep van Tulder gaf een pass op maat en Bob den Hollander maakte opnieuw af.
In de tweede helft vielen nog vele kansen, uit soms hele mooie spelcombinaties. In één geval (77ste minuut) caramboleerde de bal via de ene paal naar de andere paal en zo weer het veld in. De kans van een dergelijke bal is bijna niet uit te rekenen.
Het spel was een genot om naar te kijken. Uiteindelijk resulteerde dit in de tweede helft in nog eens twee doelpunten in de 67ste en 90ste minuut respectievelijk van Lars van Bommel en Bob den Hollander. Zo bereikte FCO een einduitslag van 6-1, met Lars van Bommel en Bob den Hollander als hoofdrolspelers ten aanzien van de gemaakte doelpunten. Maar dit is wel gerealiseerd door een goed, hardwerkend en samenwerkend team, niemand uitgezonderd, echt een teamprestatie. De doelpunten zijn afgedwongen door goed voetbal. De vreugde bij de spelers spatte ervan af, complimenten.

Die eerste plek zullen ze wel een beetje moeten relativeren en hun uiterste best doen om die te behouden. Want realiteit is wel dat de teams waar tot nu toe tegen speelden, bijna allemaal in het rechter rijtje staan.

Overige uitslagen: sv Aarlanderveen-Alphense Boys 0-0, vv Koudekerk-Floreant BGC 2-1, vv Meerburg-SV Kickers'69 2-2, FC Oegstgeest-LSVV'70 6-1, Roodenburg-vv Woubrugge 0-3, vv SJC-Football Factory 2-0, sv Zevenhoven-v&av Hazerswoudse Boys 1-3.