Feestelijk lustrumtoernooi Heeren '73 | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Frits Huffnagel te midden van de winnende teams. | Foto Willemien Timmers
Frits Huffnagel te midden van de winnende teams. | Foto Willemien Timmers (Foto: )

Feestelijk lustrumtoernooi Heeren '73

  Sport

Op zaterdag 27 oktober werd bij LOHC voor de dertigste maal het VIT-toernooi gehouden: een regionaal toernooi voor trimhockey-elftallen, georganiseerd door Heeren '73, één van de trimgroepen van LOHC, en de oudste trimhockeygroep van Nederland.

Het toernooi begon met een plechtig moment. Juist in de week voor het toernooi was één van de spelers van het team van Craeyenhout, één van de vaste bezoekers van het toernooi, overleden. Er werd voor hem een minuut stilte gehouden.

Ook voor deze jubileum-editie van het toernooi was de formule dezelfde: 's middags werden er wedstrijden gespeeld, daarna volgde de prijsuitreiking en borrel, waarna er voor de tweehonderd deelnemers een mosselmaaltijd werd geserveerd. Voor deze mosselen en de borrelhappen staan de heren van Heeren '73 traditiegetrouw de hele dag in de keuken. "Dat we van tevoren moeten hockeyen nemen we op de koop toe", zei de vertegenwoordigen van één van de teams achteraf.
Sinds vorig jaar is het toernooi uitgebreid met een competitie voor dameselftallen en is er 's avonds nog een groots feest.

In de dagen voor het toernooi had het heel veel geregend. En ook bij de start regende het nog. Maar toen de eerste wedstrijd tien minuten bezig was, stopte de regen en ging zowaar de zon nog schijnen.

Frits Huffnagel

Omdat het toernooi voor de dertigste maal werd georganiseerd was de zoon van Heeren '73 oprichter Hans Huffnagel, Frits Huffnagel, naar Oegstgeest gekomen om de prijzen uit te reiken. De bekende VVD-politicus vertelde dat hij opgroeide in Leiden, vlakbij de Leidse Hout, maar dat een groot deel van het leven zich in Oegstgeest afspeelde. "Zo heb ik van de Mini's tot en met de A bij LOHC, toen nog LMHC, gehockeyd."
Vader Hans begon de trimclub zonder hockey-ervaring, maar was volgens zeggen 'bloedfanatiek'. Frits Huffnagel bedankte de organisatie voor de mogelijkheid de bekers uit te reiken. "Mijn vader is 21 jaar geleden overleden, maar zijn naam wordt nog steeds genoemd hier. Dat doet me wel wat."
Hij vertelde dat zijn vader altijd heel graag naar LMHC ging. "Hij had er ontzettend veel lol in. Elke zaterdagmorgen als ik wakker werd, was hij al weg naar zijn trimhockeyclub. Ook was hij altijd heel druk in de weer met het organiseren van extra activiteiten als het vieren van Sinterklaas en Koninginnedag."


"Mijn vader zou het fantastisch vinden om te zien dat zijn club en dit toernooi nog steeds bestaan. Dank dat jullie het in ere houden. Of, zoals mijn vader altijd zei: Mieters!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>