ASC-speler Ilker Kacar, die later de 2-0 maakte, rechts in de kruising.
ASC-speler Ilker Kacar, die later de 2-0 maakte, rechts in de kruising. Foto: Ingrid Stofmeel

ASC verrast koploper DIOS

ASC heeft een bijzonder nuttige zege behaald (2-1) op lijstaanvoerder DIOS. Een verrassend resultaat maar over de gehele wedstrijd genomen wel verdiend.

Al in de eerste helft zette de formatie van Mo Boudrine het meest druk naar voren, zonder dat het offensief tot doelrijpe kansen leidde. De attente verdediging van de tegenstander hield het ontwikkelen van de mogelijkheid tot een goede eindpass vooralsnog tegen. Tegen de verhouding in was tijdens het eerste half uur de beste kans voor DIOS. Uit een vrije trap belandde de bal op de paal. De thuisploeg ging in de 33e minuut zichzelf belonen voor het overwicht. Uit een razendsnelle counter had de defensie van de koploper Jelle Schouten over het hoofd gezien. Hij werd op maat bediend en faalde niet in zijn vrije doortocht richting de het doel.

"Eigenlijk hadden we al in de eerste helft vervolg moeten geven aan de openingsgoal. De aanvallende druk leidde tot meerdere goede doelpogingen en had het bij rust gewoon 2 of 3-0 moeten staan", analyseerde trainer Mo Boudrine. Hij zag zijn team in de tweede helft voor de tweede keer scoren. In de 9e minuut zou een snelle mooie aanvalsactie aan de rechterflank de tweede helft de tweede goal inluiden. Ahmed Vernane speelde Jelle Schouten aan die de Ilker Casar vrij zag staan. Laatstgenoemde kreeg de bal aangespeeld en schoot in kansrijke positie de 2-0 binnen. Het verdedigen van ASC werd slordiger en bracht de Nieuw Vennepse ploeg in de wedstrijd. Na het om zeep helpen van enkele doelrijpe kansen kwam in de slotminuut van de reguliere speeltijd de tegentreffer. ASC moest tijdens de blessuretijd volop aan de bak om de punten in Oegstgeest te houden.