Bas Nieuwenburg in duel met Meerburg.
Bas Nieuwenburg in duel met Meerburg. Foto: Paul Lichtenbeld, Lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest deelt de punten

Sport

Afgelopen zaterdag reisde FC Oegstgeest (FCO) af naar Zoeterwoude voor een uitwedstrijd tegen Meerburg. Het zou een zeer onaantrekkelijke wedstrijd worden waarin vooral leek te worden getest welke spelers hun emoties konden beheersen. De wedstrijd eindigde doelpuntloos waarbij zelfs tijdelijk moest worden gestaakt om de gemoederen te bedaren.

Het beeld van de wedstrijd werd vooral bepaald door een Meerburg dat met tien man voor het doel bleef staan. De strategie was kennelijk om ten koste van alles de deur dicht te houden en via een uitval proberen te scoren. Dit aantal beoogde uitvallen bleef beperkt tot enkele kansen in de gehele wedstrijd.
FCO moest het dus maken, maar zij konden de Meerburg-muur nauwelijks slechten. Wel kwam Bob den Hollander een aantal malen in kansrijke positie. De eerste keer was dit in het zestien-meter-gebied van de tegenstander, maar de scheidsrechter zag in de verijdeling van Meerburg waarbij hij door twee verdedigers werd gemangeld geen overtreding. Even later zag hij zijn afstandsschot door de keeper op vakkundige wijze gepareerd.
Gaandeweg kon FCO steeds meer druk zetten op Meerburg, maar veel doelrijpe kansen werden niet gecreëerd.
Hoe verder de wedstrijd vorderde, des meer vertraagde Meerburg het spel. Ook liepen aan beide zijden de emoties steeds verder op, enerzijds door frustratie van het spel maar anderzijds omdat de beslissingen van de scheidsrechter vaak niet werden begrepen. In de 57 minuut staakte hij de wedstrijd tijdelijk om de emoties tot rust te laten komen.
In het laatste half uur veranderde het spel nauwelijks, Meerburg nog meer afwachtend en vertragend en FCO dat nog wel enkele kansen kreeg maar niet in staat om de trekker echt over te halen, met de 0-0 als resultaat.

Resumerend was deze wedstrijd dus meer een test in het beheersen van emoties dan een aantrekkelijke voetbalwedstrijd.

Omdat Aarlanderveen haar wedstrijd tegen Roodenburg won gaan zij nu aan kop in de stand en belandt FCO nu op de tweede plaats.

Overige uitslagen:
Floreant BGC-VV SJC 2-2, V&AV Hazerswoudse Boys-LSVV '70 1-2, SV Kickers '69-Football Factory 5-0, VV Koudekerk-SV Zevenhoven 3-3, VV Meerburg-FC Oegstgeest 0-0, Roodenburg-SV Aarlanderveen 0-4, VV Woubrugge-Alphense Boys 2-4.

Uit de krant

Uit de krant