Tim Bakker in duel om de bal.
Tim Bakker in duel om de bal. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest wint, maar is weinig productief

Na de grote winst op Floriant, vorige week, waren de verwachtingen afgelopen zaterdag bij voetbalclub FC Oegstgeest tegen hekkensluiter Roodenburg hooggespannen. Roodenburg had immers de afgelopen twee wedstrijden met grote cijfers verloren. Maar het verloop van de wedstrijd zou iets heel anders laten zien. Ondanks het feit dat FCO over het geheel gezien veel overwicht had, kon Roodenburg zeker niet worden onderschat en was de uiteindelijke winst toch niet helemaal vanzelfsprekend.

FCO begon met een doelpunt in de derde minuut zeer voortvarend. De scheidsrechter bestrafte een overtreding in het zestien meter gebied op Joep van Tulder met een penalty. De keeper van Roodenburg Khalid Makkor pareerde de inzet van Joep van Tulder, die de penalty ook nam, goed maar tegen de rebound van dezelfde speler was hij niet bestand: 1-0. Dat smaakte dus naar meer.
Maar tegen alle verhoudingen in kwam Roodenburg enkele minuten later op de 1-1. Een speler van Roodenburg kwam alleen voor keeper Peter Messemaker en deze rondde goed af 1-1. Later in de wedstrijd zou Peter Messemaker nog een belangrijke rol spelen om te verhinderen dat Roodenburg niet op gelijke hoogte kwam.
In deze periode van de wedstrijd waren de krachten tussen beide ploegen redelijk gelijk verdeeld, wel met voordeel voor FCO dat veel meer uitgespeelde kansen wist te realiseren. Roodenburg werd alleen met lange ballen naar voren af en toe gevaarlijk.

Gelukkig scoorde Bob den Hollander in de 37ste minuut, uit één van de vele kansen, met een kopbal de 2-1. De voorzet was van Adil Harfaoui. De kansen die niet op de paal of de lat van het doel van Roodenburg eindigden, werden vakkundig uit het doel gehouden door de zeer goed keepende Khalid Makkor. Het zat dus duidelijk ook niet mee voor FCO. En gaandeweg werd het dan toch nog wel spannend. Als je de wedstrijd niet op slot gooit, is de kans op een tegendoelpunt alsnog heel groot.
In de tweede helft werd het spel van FCO steeds onzorgvuldiger en vielen op het middenveld van FCO meer gaten. Roodenburg maakte daar handig gebruik van door met lange ballen de aanval in stelling te brengen. Dit leverde veel zeer gevaarlijke momenten op waarbij FCO 1 op 1 kwam te staan of zelfs alleen voor de keeper. Keeper Peter Messemaker was dankzij zijn grote ervaring in alle gevallen in staat om het gevaar te keren.
Zo werd het richting eind van de wedstrijd, die in principe een ongelijke strijd was in het voordeel van FCO, toch nog spannend of Roodenburg de gelijkmaker nog zou scoren. Gelukkig bleef het uiteindelijk bij die 2-1.
Met de drie gewonnen wedstrijden staat FCO nu op een gedeelde eerste plek met Aarlanderveen, maar met een hoger doelsaldo. Volgende week gaat FCO op bezoek bij Meerburg. Meerburg heeft twee wedstrijden gespeeld en drie punten. Gezien de voetbalresultaten tegen Roodenburg is het lastig om de uitslag van die wedstrijd alvast te voorspellen.

Overige uitslagen:
LSVV70-Floreant 1-3, Football Factory-Hazerwoudse Boys 1-1, Zevenhoven-Meerburg 2-0, FC Oegstgeest-Roodenburg 2-1, Aarlanderveen-Woubrugge 4-0, Alphense Boys-SV Kickers 2-1, SJC-Koudekerk 2-3.