Afbeelding

ASC verzuimt kansen eerste helft te verzilveren

Sport

Met een aantal nieuwe aanwinsten is ASC de eerste thuiswedstrijd met een 0-0 gelijkspel begonnen.

Vorige week hadden de voetballers tegen Aalsmeer de competitiestart. De ontmoeting verliep naar wens (0-1 voor na 60 minuten spelen) tot dat de scheidsrechter geblesseerd raakte en er een vroegtijdig einde aan kwam. De resterende tijd moet later worden uitgespeeld.

SJZ is een tegenstander waartegen ASC meestal geen eer behaalt. Afgelopen zondag leek dat anders. De formatie van Mo Boudrine maakte een solide indruk. De opbouw van achteruit was goed en er werden prima mogelijkheden in aanvallend opzicht gecreëerd. "De scherpte en killersinstinct ontbraken helaas", verklaarde hij na afloop. "Mijn team had een nadrukkelijk overwicht in de eerste helft en had minimaal twee keer moeten scoren." De doelman van SJZ stond bij een paar inzetten op de juiste plek en trad goed handelend op. Niet scoren blijft voor de tegenstander de mogelijkheid bieden om vanuit de counter tegen alle verhouding in de leiding te pakken. In de tweede helft kwam er evenwicht in de wedstrijd en zocht de Zoeterwoudse tegenstander steeds meer de aanval. Vlak voor tijd kwam SJZ zelfs tot een paar grote kansen, waarop de sluitpost van ASC zijn team redde van een niet verdiende nederlaag.

Na de wedstrijd werd officieel afscheid genomen van Matthijs Huizing die tien jaar algeheel voorzitter was van ASC-voetbal/Ajax-cricket.