Afbeelding
Foto: Henk van Gijzen

Geen kans voor verjongd Pecos

Sport

Met de aanwinsten Elwin Huiden en Ibrahim Yildizlar brengt tafeltennisclub Pecos dit jaar een verrassend en jeugdig team in het op een na hoogste strijdperk. Tegen favoriet Klimaatgroep was dat nog geen succes.

Het beste tegenspel kregen de Groningers van Tim Gras, de uit team 2 doorgeschoven jeugdinternational. Maar ook Gras zag aan het eind van de dag een nul achter zijn naam staan. Hetzelfde gold voor Huiden, die een week eerder nog indrukwekkend debuteerde met twee zeges tegen Tempo-Team. Derde man Yildizlar, die het openingsduel in zijn geheel miste, kon tegen Klimaatgroep geen vuist maken. De eindstand was dus 0-10.
De koploper uit Middelstum kan dit seizoen beschikken over een Chinese en een Spaanse huurling en lijkt op een snelle terugkeer in de eredivisie te willen aansturen. Voor de Pecoshoofdmacht wordt het lastig om zich bij de topdrie te kwalificeren. Zaterdag gaan de jonkies tegen de veteranen van De Veluwe proberen een uitslag neer te zetten die de Oegstgeester burger wat meer moed geeft.
Ook voor Pecos 2 is het nog een beetje tobben, de eerste twee speelronden in de andere eerstedivisiepoule. Het lager ingeschaalde Bergeijk vertrok zaterdag met een remise uit de Voscuyl. Vooral Paul Kruijt beleefde een teleurstellende middag. Tony Nader boekte keurig drie overwinningen. Eén potje van Jop van der Wiel plus een gewonnen dubbel zorgde voor vijf punten, waarmee de Oegstgeester reserves in de stand Bergeijk nog wel onder zich houden.
Pecos 3 deelde twee klassen lager in de malaise met een 3-7 nederlaag tegen Buitenpost. Thomas Jansen klopte twee van de drie Friezen maar Jens Wiersma (1x) en Maaike van de Pavoordt (0) kwamen zaterdag niet tot hun beste spel.

Uit de krant

Uit de krant