Rens van der Spek speelde een prima wedstrijd. | Foto: lichtenbeldfoto.nl
Rens van der Spek speelde een prima wedstrijd. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FCO door in de beker

Zaterdag 15 september speelde FC Oegstgeest (FCO) uit tegen RAS uit in Den Haag. Hiervoor werd één keer gelijk gespeeld (DUNO) en eenmaal gewonnen (Haagse Hout). Dus ruim winnen zou kansen bieden in de stand.

Al heel snel bleek dat RAS nogal inspiratieloos voetbalde. Ook de individuele kwaliteiten waren duidelijk minder. RAS kwam nauwelijks in het spel voor. Uit navraag langs de lijn bleek dat FCO afgelopen zaterdag 4-4-2 speelde.
De vrouwelijke scheidsrechter floot objectief en goed. In de eerste helft ontstond nog een grappige situatie. Een van de spelers van RAS wilde een ingooi nemen. Hierbij smokkelde hij de nodige meters richting middenlijn. Hiervoor werd hij tot twee keer toe gesommeerd om naar de juiste plek te gaan om in te gooien. Met een hoop misbaar en afwijzende lichaamstaal maakte hij zijn ongenoegen kenbaar. De scheidsrechter reageerde hier alert op met liep naar de speler toe om hem nogmaals naar de juiste plek te wijzen. Tot overmaat van ramp voor de speler werd hij vervolgens door de scheids afgefloten in verband onreglementair ingooien. De speler die dacht de vrouwelijke scheidsrechter te kunnen overbluffen, kreeg 'de kous op zijn kop'.

Verder was de wedstrijd eigenlijk een saai verhaal. Een goed spelend FCO had een groot overwicht op RAS wat in de 12de minuut al resulteerde in een doelpunt van Daniël van Vliet op voorgeven van Timo Lichtenbeld: 0-1.
Vijf minuten later werd op ongeveer 20 meter van het doel een vrije bal genomen. Deze werd geplaatst op links naar Bas Nieuwenburg, die de bal wilde voorzetten. Maar dit mislukte met als resultaat dat de bal voor de keeper langs binnenkant zijnet terecht kwam: 0-2.
De wedstrijd speelde zich eigenlijk vooral op de helft van RAS af, maar nu zou het toch nog een minuut of tien duren voordat het volgende doelpunt viel. Joep van Tulder deed dit via een fraai lobje over de keeper heen: 0-3.
Vlak voor rust had Bob den Hollander nog een prachtige actie. Een slecht geplaatste bal wist hij toch op een deskundige wijze via een omhaal richting kruising te schieten. Jammer dat de keeper zijn vingers er toch nog onder kreeg om de bal over te tikken.
Ook na rust bleef FCO druk uitoefenen op het doel van de tegenpartij. Als gevolg van het gemak waarmee FCO kon voetballen, sloop er ook af en toe wat onzorgvuldigheid in. Meer foutjes waren hier het gevolg van. Gelukkig resulteerde dat niet in een tegendoelpunt. Maar af en toe was het toch onnodig spannend dat RAS zou doorbreken. De verdediging is dan voor trainer Huig Jan Heeringa toch wel een aandachtspuntje voor de komende competitie.
Na een uur voetballen zorgde Özcan Bayram met een kopbal voor de 0-4. Nu was de wedstrijd eigenlijk wel gelopen en toch was dat niet het laatste doelpunt. Uit een voorzet van Rens van der Spek kwam Bob den Hollander vrij voor de keeper: 0-5. Ook Abel Bormans kon in de 75ste minuut nog tot scoren komen: 0-6. Abel Bormans was ook degene die de 0-7 nog op het scorebord kon zetten.

Al met al een zeer verdiende winstpartij voor FCO dat nu de beker op doelgemiddelde aanvoert. Op naar de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Floreant. Het is het bekijken waard. Zaterdag start de wedstrijd om 14.30 uur.