Afbeelding
Foto: Esther Verhage

Enthousiasme bij Kangoeroedag Fiks

Sport

Korfbalvereniging Fiks heeft afgelopen vrijdag 14 september voor de groepen 1 en 2 van een aantal basisscholen de Kangoeroedag gehouden. Op deze dag doorlopen 4 tot 6-jarigen een spellenparcours van tien sportieve activiteiten.

Het begon met een warming up en kennismaking met het boegbeeld Skiffy de Kangoeroe. Daarna gingen de vele groepen met hun begeleiders naar de spelonderdelen. De begeleiders waren leerlingen van het Andreascollege uit Katwijk. Zij zitten in het vijfde jaar van de HAVO en hebben allen BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) in hun vakkenpakket zitten. Na een aantal minuten rouleerden de groepen. Zo doorliepen ze het circuit dat voornamelijk bestond uit sportieve activiteiten, gericht op ontwikkeling van fysieke motoriek en balvaardigheid. Er was ook gedacht aan iets creatiefs: alle kinderen mochten hun medaille naar eigen inzicht kleuren. Na de eerste vijf spellen was er een pauze ingelast voor limonade, koek en stukjes appel. Aan het einde leverden de kinderen hun shirt in en kregen allen een goodiebag mee. Voor de organisatie en vrijwilligers zat het er nog niet op. Begin van de middag kwamen de groepen 1 en 2 van Het Dok en De Hofdijckschool. Zij doorliepen hetzelfde programma. Het is een flink karwei om zo'n dag te organiseren. Zonder een goede organisatie en hulp van veel vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn geweest.

Een compliment aan Ciska de Best (die het spellencircuit heeft bedacht), Heleen Hidding, Marishka Verschueren, Laura Gruijs, Petra v.d. Kraan, Marieke Vreeken en Marijke Anholts is zeker op z'n plaats. Evenals aan alle vrijwilligers en leerlingen van het Andreascollege. 

Uit de krant

Uit de krant