Jaarlijkse Clout Handboogvereniging Attila | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Handboogschutters van Attila proberen dichtbij een vlag te schieten. | Foto PR
Handboogschutters van Attila proberen dichtbij een vlag te schieten. | Foto PR (Foto: attila cloud)

Jaarlijkse Clout Handboogvereniging Attila

  Sport

Afgelopen zondag, 2 september, organiseerde Handboogvereniging Attila uit Oegstgeest de jaarlijkse Clout.

Een clout is een buitenwedstrijd waarbij schutters hun pijlen zo dicht mogelijk bij een vlag (=clout) die op 90, 120 of 150 meter in de grond staat, moeten krijgen.
De schutters genoten volop van elkaar en van het mooie weer in de weilanden van de Ripse Ruiters in Rijpwetering.
Handboogschieten is een aantrekkelijke sport die een combinatie vormt van techniek, mentale vaardigheden en uithoudingsvermogen. Vrijwel iedereen kan de handboogsport beoefenen. Het lidmaatschap van Attila staat open voor iedereen vanaf twaalf jaar. De handboogsport kan tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend.

De eerstvolgende cursus start op 16 september.
De eerste les is een vrijblijvende kennismaking met de handboogsport. Deelnemers krijgen uitleg over het materiaal, veiligheid en de basistechniek, waarna ze zelf de boog ter hand nemen en onder begeleiding de eerste pijlen schieten. Als dat bevalt, kan een leskaart voor acht lessen gekocht worden. Tijdens deze acht basis lessen komen alle beginselen van het schieten en een aantal verschillende wedstrijdvormen aan bod.

De cursus wordt gegeven onder leiding van onze clubtrainers en begeleid door ervaren schutters.

Contact en aanmelden gaat via volwassenen@vvh-attila.nl. De introductieles is op zondag 16 september van 14.15 tot 16.00 uur (enkele lessen tot 16.30). De Vereniging van Handboogschutters Attila is gevestigd aan de Gerrit Rietveldlaan 1a in Oegstgeest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>