Kunstgrasvelden korfbalvereniging Fiks officieel in gebruik genomen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Wethouder Jan Nieuwenhuis plaatste de korf als opening van de nieuwe velden van Fiks. | Foto Wil van Elk
Wethouder Jan Nieuwenhuis plaatste de korf als opening van de nieuwe velden van Fiks. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Kunstgrasvelden korfbalvereniging Fiks officieel in gebruik genomen

  Sport

Het sportcomplex van Fiks heeft een complete metamorfose ondergaan. Korfballen op natuurgras is verleden tijd. In de zomermaanden is het grasveld grotendeels verwijderd en zijn daarvoor in de plaats drie kunstgrasvelden aangelegd. Ook de kantine heeft een flinke opknapbeurt ondergaan. Op zaterdag 1 september werd het vernieuwde complex onder grote publieke belangstelling feestelijk geopend door wethouder Jan Nieuwenhuis, die onder meer sportzaken in zijn portefeuille heeft.

Op 1 september rond 15.15 uur nam Jan Nieuwenhuis het woord. Hij feliciteerde Fiks voor het prachtig gerenoveerde sportcomplex en sprak zijn grote waardering uit over de tomeloze inzet van zoveel clubleden bij de werkzaamheden. "Nadat het plan renovatie sportcomplex De Voscuyl door de gemeenteraad was aangenomen, kwam de herontwikkeling in een stroomversnelling. Het gereedkomen van het vernieuwde complex van Fiks is daarvan een representatief voorbeeld", liet hij weten. Hij prees Sven de Ruijter voor zijn enorme inzet bij de algehele renovatie. "Ik ben bovendien onder de indruk van het prestatieve karakter van Fiks. Binnen 10 jaar vier kampioenschappen en nu spelend in de hoofdklasse veldcompetitie. Geweldig dat Fiks bij de beste 28 van de 495 korfbalverenigingen behoort", complimenteerde hij. "De wens van de voorzitter om de sloot geheel te omzomen met struiken met stekels gaat niet in vervulling. Ik weet van de traditie om spelers van kampioensteams de sloot in te werken. Zelfs de voorzitter is dan de klos. Ik ben er voorstander van tradities te handhaven. Dan maar meer druk op de kranen in de douche na het modderbad", grapte hij. Daarna werd de openingshandeling verricht. Wethouder, voorzitter en aanvoerder van Fiks 1 (Ilse Hazekamp) zetten de paal in de grond. Daarna was de toast met een glas champagne voor alle aanwezigen. Vooraf was ook het elektronische scorebord officieel in gebruik genomen. Dat was aangeschaft uit de bijdragen van de Club van 50; een groep, dat Fiks een warm hart toedraagt door ieder jaar 50 euro te doneren. Om 15.30 uur was de openingswedstrijd tegen het Leidse Pernix, dat ook op hoog niveau speelt. Na een boeiend treffen, trok de gastploeg met 21-23 aan het langste eind.


Volgens plan verlopen
Sven de Ruijter, voorzitter CKV Fiks en die tevens de voortrekkersrol heeft in de algehele renovatie van het sportcomplex De Voscuyl, vertelt graag over alles wat in betrekkelijk korte tijd is gerealiseerd bij zijn vereniging. "De aanleg van kunstgrasvelden is op maandag 4 juni jl. gestart en afgelopen maandag 27 augustus jl. is het vernieuwde terrein opgeleverd. Er zijn nu 3 kunstgrasvelden en bij veel jeugdwedstrijden is de belijning zodanig dat er dan 4 wedstrijden tegelijk mogelijk zijn. Wel is er nog een grasveld, waarop de Flinkies (2- en 3-jarigen) en de Kangoeroes (4- en 5-jarigen) kunnen trainen", vertelt hij. Aan de zijkant bevindt zich het hoofdveld, professioneel omzoomd door een hekwerk met daaraan vele borden van de trouwe sponsoren van Fiks, die duidelijk aandacht trekken.


Indrukwekkende inzet vrijwilligers
Sven roemt de indrukwekkende inzet van veel leden, ouders en anderen bij het realiseren van de vele vernieuwingen. "Ik noem het verwijderen van bosschages en struiken om onder andere het terras te vernieuwen en te vergroten. De speeltoestellen zijn verplaatst en het clubgebouw heeft aan de buitenkant een fikse opknapbeurt gehad. De gehele gevel is opnieuw geverfd. Ik ben trots en dankbaar voor de vele belangeloze inzet die de vele vrijwilligers hebben geleverd", vertelt Sven nadrukkelijk. Hij licht één persoon eruit: Tim Japenga, die het zware betegelingswerk heeft uitgevoerd. "Maar nogmaals: allen hebben een prestatie van formaat geleverd om het sportcomplex te brengen tot wat het nu is." Hij onthult dat er nog enkele plannen op stapel staan. "Er komt op de keerwand van het hoofdveld een soort tribune om het steeds toenemende toeschouwersaantal te herbergen. Hij vertelt dat er ook nog een pergola komt, te vervaardigen uit boomstammen met daaronder houten meubilair.


Rookvrij per 1 september 2018
CKV Fiks draagt graag bij aan de slogan: 'Rookvrije generatie'. Sven de Ruijter: "Wij, als sportvereniging, willen concreet het voorbeeld geven aan jongeren door een rookvrij sportcomplex. Ongezond gedrag moet niet zichtbaar zijn. Daarom geldt er een rookverbod voor het gehele complex, inclusief terras en sportvelden", motiveert hij de slag die Fiks heeft gemaakt om roken te ontmoedigen. Wel is er een rokersruimte opgetrokken die uit het zicht ligt. Motiveert: "Wij willen voorkomen dat mensen bij de ingang gaan staan roken. Iedereen en dus ook jongeren komen via de ingang binnen en komen dan toch in aanraking met roken. Vandaar dat we om die reden dit besluit hebben genomen", licht hij toe.
Fiks heeft nu een prachtig vernieuwd sportcomplex en is dus klaar voor de toekomst.

(Wim van Tuijl)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>