LOHC sluit eeuwfeest af in stijl | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De hockeyers genoten van het optreden van Xander de Buisonje´. | Foto Wil van Elk
De hockeyers genoten van het optreden van Xander de Buisonje´. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

LOHC sluit eeuwfeest af in stijl

  Sport

Hockeyvereniging LOHC heeft het uitgebreide evenementenprogramma in het kader van het 100-jarig bestaan groots afgesloten. Afgelopen donderdag en vrijdag vond de uitvoering van LOHC de Show plaats en een dag later was het slotfeest onder de naam 'LOHC goes back to the Music'. Een optreden van Lee Towers vormde een perfect slotakkoord op het evenementenprogramma dat een jaar heeft geduurd.

LOHC the Show was een revue geheel verzorgd door eigen leden van jong tot oud met een orkest en geschreven en gearrangeerd door de (club)familie van Hoytema. In de tent bij het clubgebouw werd deze revue driemaal opgevoerd voor een enthousiast publiek. Het programma bood een rijke variatie aan liedjes en ludieke sketches, die zeer in de smaak vielen. Het slot was een gezongen ode aan LOHC door alle deelnemers op de muziek van de bekende grote hit YMCA van The Village People in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Deze nog vaak te horen hit heeft een tijdloos karakter en het refrein werd dan ook volop door alle aanwezigen meegezongen.

Huiveren

Op zaterdagmiddag 30 juni ging het slotfeest van start met circus Fantasia. Voor de pauze werden acrobatische kunsten vertoond met onder andere diabolo, draaiende borden op stokken, messen werpen en verdwijntrucs.

Daarna was de show met dieren. Niet zomaar alledaagse huisdieren. Ferry Torrez gaf een indrukwekkende show met boa constrictors, tijgerpythons, een netpython, vogelspin, schorpioen en zelfs twee alligators. Niet bepaald dieren die je tijdens je wandeling graag tegenkomt. Het ontlokte bij veel aanwezigen af en toe een huiveringwekkende gil. Een paar dappere toeschouwers gingen de uitdaging aan een slang om de nek te laten hangen.


Dansen en meezingen

De Nanne van Hoytema Band opende het muzikale programma dat voor de rest van dit feest stond geprogrammeerd. De stemming zat er meteen optimaal in. Diverse bekende evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw werden vol enthousiasme meegezongen. Hoogtepunt van het optreden was de toegift; het openingslied van de revue van LOHC the Show. De cast hiervan werd naar voren geroepen om het samen met de feestgangers uit volle borst te zingen.
De bekende zanger Xander de Buisonje zong met grote passie bekende covers. Hij heeft het charisma om de sfeer van feesten extra allure te geven en aanwezigen in vocale extase te krijgen. Deze sferen zou de band Cool Down Café naderhand op uitstekende wijze overnemen met echte meezingers die met groot en ongedwongen enthousiasme werden meegezongen en de menigte tot hossen en polonaise lokte. Een goede keuze deze zanger en band voor een optreden uit te nodigen.


You never walk alone

Tussen de optredens door zorgde DJ Haas voor continuïteit van de zo feestelijke sfeer. Voor het laatste optreden was Lee Towers gecontracteerd. Een naam die geen verdere toelichting behoeft. Natuurlijk gaf hij een prima bijdrage aan dit knalfeest in de enorme tent die voor deze feestdagen was neergezet. Zijn slotnummer 'You never walk alone' reikte naar het volumineuze hoogtepunt van dit slotfeest in het kader van 100 jaar LOHC.

Terugblik

Namens het jubileumbestuur vertelt Caroline Serlie dat het jubilerende LOHC een fantastisch feestjaar heeft gehad. Na het openingsfeest op 1 juli 2017 zijn er nog twintig andere activiteiten geweest. Onder meer het LOHC-verjaardagsfeest met een prachtige lasershow, das Ewige Bierfest en de reünie zijn uitgebreid in deze krant beschreven. Ook over The Taste of LOHC op 19 mei en The Ghostriders Rally een week later is verslag gedaan.

Maar er was zoveel meer. "Ik wil graag vermelden dat we op woensdag 20 juni een clinic hebben gehouden voor G-hockeyers, dat door ABNAMRO is gesponsord. Recentelijk heeft LOHC G-hockey opgericht. Dit biedt kinderen met een verstandelijke beperking de gelegenheid om te hockeyen. Als club wil LOHC hiermee maatschappelijke betrokkenheid tonen ook hen te kunnen laten sporten", licht Caroline toe.


Trots

"Wij, als lustrumbestuursleden, zijn ronduit trots op het verloop van alle evenementen. Met 'trots' bedoel ik enerzijds de enorme betrokkenheid, het enthousiasme en de ambities van de commissies, die de evenementen hebben georganiseerd.

Daarnaast het buitengewoon grote enthousiasme van de leden over al die activiteiten. Het lustrumbestuur weet zeker dat dit bijzondere lustrumjaar aanmerkelijk heeft bijgedragen aan een versterkt clubgevoel bij de leden. We zijn erin geslaagd om het Eeuwige Bleidschap Lustrum voor, door en met de leden te vieren", vertelt Caroline. Ze beaamt dat het een druk jaar was voor het lustrumbestuur, maar de sfeer binnen de groep was super. "Nadrukkelijk wil ik de 200 vrijwilligers complimenteren die de evenementen hebben georganiseerd. Zonder hen zou LOHC nooit zo'n mooi jaar hebben gehad", besluit ze.

(Wim van Tuijl)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>