Teamcaptain Marco Visser samen met de dames van de wedstrijdleiding van Tennisclub Mijdrecht.
Teamcaptain Marco Visser samen met de dames van de wedstrijdleiding van Tennisclub Mijdrecht.

Heren 1 35+ tweede bij NK

Sport

Terwijl op het eigen park van OLTC het eerste weekend van de Onderlinge Kampioenschappen werd gespeeld, speelden de heren van OLTC 1 35+ zaterdag en zondag om het Nederlands Kampioenschap.

Onder leiding van captain Marco Visser versloegen de heren zaterdag gastheer Mijdrecht waardoor er zondag om het landskampioenschap gestreden kon worden.

Tegenstander was tennisclub Elckerlyc uit Purmerend.
Captain Marco Visser verloor helaas in twee sets, maar supersub Joep de Monnick won keurig in drie sets. Daarna was het de beurt aan Edwin de Vries die de eerste set niet veel in te brengen had, maar in de tweede set er steeds beter in kwam. Helaas verloor hij de tiebreak net. Had hij deze gewonnen dan had hij op fitheid de partij waarschijnlijk wel gewonnen. Zijn tegenstander stapte dan ook zichtbaar opgelucht van de baan. Op de baan ernaast was inmiddels Leon Damen begonnen aan de vierde single. Leon pakte netjes de eerste set en in de tweede set werd het nog spannend, maar Leon bespaarde zichzelf het spelen van een derde set door op de belangrijke punten toe te slaan.
De stand was weer gelijk. 2-2. De dubbels moesten de doorslag geven, maar gingen beide in twee sets verloren waardoor Elckerlyc er met de titel vandoor ging. Desalniettemin een prestatie van formaat. OLTC is trots.

Komend weekend is het ook drukke bedoening op OLTC. Vrijdagavond zijn er leuke partijen met muziek en natuurlijk een lekkere maaltijd. Zaterdag zijn de halve finales en zondag de finales van de Onderlinge Kampioenschappen.

Uit de krant

Uit de krant