UDO sluit haar verenigingsbestaan af met een gelijkspel | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Nick Bakker kreeg, na 11 seizoenen in de selectie, een welverdiende publiekswissel. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Nick Bakker kreeg, na 11 seizoenen in de selectie, een welverdiende publiekswissel. | Foto lichtenbeldfoto.nl (Foto: Paul Lichtenbeld)

UDO sluit haar verenigingsbestaan af met een gelijkspel

  Sport

Een uitslag van 0-0 van voetbalvereniging UDO tegen Haagse Hout lijkt te wijzen op een saai potje voetbal in de hete zon. Niets was minder waar, behalve dat de zon inderdaad flink scheen. Beide teams gingen er zeker voor. In de uitwedstrijd moest UDO in Haagse Hout de meerdere erkennen (3-0), maar zaterdag was dat zeker niet het geval, getuige het uiteindelijke gelijke spel.

Cas Bolink verklaarde tegen verslaggever Gerard Bol van Leiden Amateurvoetbal nog dat UDO dit keer zeker de bovenliggende partij was. Er zouden de nodige kansen zijn gemist.

Terugkijkend op dit seizoen is er een belangrijke stijgende lijn te zien bij de voetballers. Dit kwam helaas niet altijd tot uiting in punten, maar UDO kon de sterkere teams op den duur steeds meer partij bieden. De UDO-selectie liet zien dat een goede teamspirit en hard werken loont: spelvreugde daar gaat het om. Het feit dat trainer Nikivor van Rijn iedere week weer een goed gemotiveerd team op de been bracht, is zeker een compliment waard.

In de voetbal.nl app van de KNVB is Nick Bakker als 'Player of the Match' uitgeroepen. Een leuke afsluiting van zijn voetbalcarrière op prestatief niveau bij vv UDO. Hij heeft van jongs af aan bij UDO gevoetbald.

Door het gelijke spel van UDO en de winst van WVC op Football Factory passeert WVC UDO in de stand. Hiermee zakt UDO één plaats naar de voorlaatste plaats (11).

Bijzondere dag

Toch wel een bijzondere dag, de allerlaatste wedstrijd in de competitie als UDO. Volgend seizoen samen met vv Oegstgeest als FC Oegstgeest verder. Rationeel gezien een zeer verstandige stap, als voorbereiding op de toekomst. Maar er zal afgelopen zaterdag zeker een groot aantal leden een figuurlijk traantje hebben weggepinkt, want vv UDO heeft heel veel, zeer trouwe leden die al vanaf de jeugd bij UDO actief zijn. Hier is dan ook op een bescheiden manier, uitgebreid aandacht aan besteed.
In het kader van het 80-jarig bestaan én natuurlijk de afsluiting van vv UDO als vereniging én de viering van de overgang naar de nieuwe vereniging (FC Oegstgeest) heeft UDO op 3 juni een reünie en voor 23 juni een 24 uurs toernooi georganiseerd. De naam vv UDO zal niet geruisloos de geschiedenis in verdwijnen.

De overige uitslagen:
VV Meerburg-VVSB 0-3, V&AV Hazerswoudse Boys-Roodenburg 6-2, KSD-Marine-v.v. Oegstgeest 1-8, SEV-Alphia 5-3, v.v. UDO-VV Haagse Hout 0-0, SV WVC-Football Factory 5-2.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>