Afbeelding
Foto: PR

UDO JO15-1 promoveert naar de hoofdklasse

Sport

Met een groep met grotendeels eerstejaars spelers werd de JO15-1 vorig seizoen kampioen in de tweede klasse. Gezien het feit dat de groep grotendeels bij elkaar zou blijven en aangevuld met jongens die zich in een lager elftal goed hadden ontwikkeld, werd bij de KNVB aangevraagd om eerste klasse te gaan spelen. Met gerenommeerde tegenstanders als de eerste elftallen van Foreholte, Wilhelmus en RCL en opleidingsteams van TOGB en Spartaan'20 wisten ze dat ze hun borst nat konden maken.

De eerste acht wedstrijden was het iedere keer weer volle bak knallen om het gewenste resultaat te behalen, maar telkens met succes. Tijdens een doordeweekse wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek uit Rotterdam kreeg het team voor het eerst de deksel op de neus. Hierna ging het vizier op Wilhelmus (nr.2) en trachtte het team zich zo goed mogelijk voor te bereiden. In de tussentijd verloor RCL hun wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek en verloor Wilhelmus van RCL. Dit betekende dat UDO bij winst op Wilhelmus promotie naar de Hoofdklasse konden vaststellen én een grote stap richting het kampioenschap kon zetten.
Tijdens de wedstrijd op 14 mei bleef het lang spannend en kansjes over en weer werden niet benut. Tot vijf minuten voor tijd. Na een fantastische dieptepass van Camiel in de rug van de verdediging werd deze opgepikt door Beer. Deze bereikte op klassieke wijze de achterlijn, verloor het overzicht niet en gaf een vlijmscherpe voorzet. Ruben, die goed positie had gekozen voor het doel, maakte zijn 34e competitiedoelpunt van dit seizoen.

Een explosie van vreugde was het gevolg en een aantal minuten later blies de scheidsrechter af. Promotie is een feit en FC Oegstgeest JO15-1 gaat zodoende starten in de Hoofdklasse.

Afgelopen zaterdag is de JO 15-1 zonder te spelen kampioen geworden. Terwijl de ploeg op een internationaal toernooi was in Frankrijk speelde Foreholte tegen Spartaan '20. Indien Foreholte deze wedstrijd punten zou verspelen zou UDO kampioen zijn. De wedstrijd eindigde in 2-2 en daarmee is het kampioenschap een voldongen feit. Overigens werd ook het toernooi in Frankrijk winnend afgesloten en pakte de JO15-1 met de Trophée du Rhin, na het kampioenschap in de najaars- en voorjaarscompetitie, de derde prijs van het seizoen.

"Het was een prachtig seizoen en een genot om dit hechte team wekelijks aan het werk te zien! Ze zeggen wel eens: je bent zo sterk als je zwakste schakel. Hoe lekker is het dan als je geen zwakke schakels hebt?" aldus één van de trainers,

Uit de krant

Uit de krant