Gebroeders Dijkstra feliciteren doelpuntenmaker Lex Heemskerk (2). | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Vv Oegstgeest doet wat het doen moet

Met nog twee wedstrijden te gaan deze competitie speelde voetbalvereniging Oegstgeest zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen WVC. Om nog kans te maken op het kampioenschap moest er zaterdag gewonnen worden en blijft Oegstgeest afhankelijk van de resultaten van de directe concurrenten. Oegstgeest liet er geen twijfel over bestaan dat ze door eigen prestatie in de race zullen blijven. Er werd met ruime cijfers van WVC gewonnen.

Van het laaggeplaatste WVC moest makkelijk gewonnen kunnen worden. De tegenstander dacht daar anders over en ging de strijd vol aan. Vanuit verdedigende stellingen werd regelmatig de aanval gezocht. Doelrijpe kansen voor Abel Bormans, Roy Dijkstra en Roy Elkerbout gingen net naast of belandden op de lat. Maar na bijna een half uur spelen opende Lex Heemskerk de score met een kopbal. Vlak voor rust bracht Daniël Gras de 2 – 0 stand op het scorebord.

Na de rust gooide WVC er nog een schepje bovenop en zette Oegstgeest onder druk. Tien minuten na de rust wisten ze via een snelle aanval de achterstand terug te brengen tot 2 – 1. Vlak hierna kreeg WVC een levensgrote kans om de gelijkmaker te scoren, maar de bal ging voor Oegstgeest gelukkig net naast. De angst om een zeperd op te lopen tegen deze laaggeplaatste tegenstander drong zich even op. Maar door Dijktra kwam 25 minuten voor tijd de rust weer terug doordat hij de stand op 3 – 1 bracht. Hierna was de weerstand van WVC gebroken en zorgden Abel Bormans en Dille Dijkstra er voor dat Oegstgeest uiteindelijk met een ruime 5 – 1 overwinning van het veld ging.

Na de wedstrijd kwam er goed bericht uit Leiden waar een concurrent voor het kampioenschap SEV, verloren had van het laaggeplaatste Roodenburg. De andere concurrent VVSB, had zaterdag geen wedstrijd.

Aanstaande zaterdag worden de laatste wedstrijden in de competitie gespeeld. Oegstgeest speelt uit tegen KSD-Marine en de directe concurrent VVSB speelt uit tegen Meerburg. Bij winst is Oegstgeest afhankelijk van de uitslag bij Meerburg om het kampioenschap te kunnen vieren. De stand aan de kop van de ranglijst is nu, VVSB 21 – 47, Oegstgeest 21 – 45, Alphia 21 – 44, SEV 21 – 43.

De uitwedstrijd tegen KSD-Marine begint om 14.30 uur.