Fiks houdt perspectief op titel | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Kevin Vreeken scoort 15-13; de winnende treffer. | Foto Wim van Tuijl
Kevin Vreeken scoort 15-13; de winnende treffer. | Foto Wim van Tuijl (Foto: Wim van Tuijl)

Fiks houdt perspectief op titel

  Sport

Dankzij de nipte zege van Fiks 1 op het Leidse Sporting Trigon en het gelijke spel van koploper SKF tegen Swift is staat de Oegstgeester korfbalclub samen met SKF bovenaan. De zege van 15-14 heeft Fiks zeker niet cadeau gekregen, want de rode lantaarndrager heeft alles gegeven om voor een stunt te zorgen.

Evenals Fiks 1 speelde ook het inmiddels gepromoveerde Fiks 2 tegen de reserves van Sporting Trigon. Echter, hier was het kwaliteitsverschil zo groot dat na 13-5 binnen 25 minuten alleen de vraag resteerde hoe groot de zege werd. Uiteindelijk stond 29-16 op het bord. Hiermee voltrok Fiks 2 het vonnis over de Leidse formatie, die naar de reserve tweede klasse afdaalt.
Het zou een inktzwarte dag voor de Leidenaren worden. De kleine nederlaag tegen de formatie van Rick Nell en Nico van Welzen was voldoende voor historische degradatie van de club die jarenlang prestatief het korfbal in Leiden domineerde. Vorig jaar nog hoofdklasser, nu overgangsklasser en komend seizoen spelen in de eerste klasse. Sporting heeft zelfs op het allerhoogste niveau tegen onder meer PKC gespeeld. Respect voor de prestaties van genoemde club is zeker op z'n plaats. Trainer John van Duren van Sporting: "Echt verrassend is het niet, want op dit moment hebben we geen selectie die dit niveau als ploeg aankan. Jammer dat we tegen Fiks uiteindelijk niet konden stunten. Door te anticiperen op de opstelling maakte Fiks veel fouten en pakte mijn ploeg veel rebound", verwoordde hij. Bij rust stond het 3-7. Rick Nell: "Een dramatische eerste helft. Mentaal zat mijn team niet in de wedstrijd, speelde slap en zonder beleving. Ik heb in de rust Kevin Vreeken van vak laten wisselen en benadrukt dat deze ontmoeting hoe dan ook gewonnen moest worden." Gelukkig voor Fiks dat de ommekeer binnen een kwartier ontstond. Jan Anholts was in die fase zeer scherp met 4 treffers en ook Michelle Rozebroek en Kevin Vreeken droegen hun doelpunt bij. Trigon beschikte over veerkracht, scoorde, maar bleef binnen het vizier van het nu gretig spelende Fiks. Roy Vreeken en Jan Anholts dichtten het gat van 9-11, waarna Michelle Rozebroek en Tim van Polen voor 13-12 tekenden. De sterk spelende Jan Willem v.d. Gugten (oud-speler van Fiks) bracht evenwicht, maar Kevin Vreeken hielp zijn team definitief aan de leiding. Op de uitspraak van de trainer van Trigon dat Fiks niets te zoeken heeft in de hoofdklasse had Rick Nell een duidelijk repliek: "Het doel met mijn team was handhaven en wel in het linker rijtje. Willen we echt gaan voor de titel dan zal er prestatief uit een heel ander vaatje moeten worden getapt dan vandaag", besloot hij.


Op zaterdag 26 mei speelt Fiks de belangrijke wedstrijd tegen SKF, waarmee Fiks nu de eerste plaats deelt. Deze belangrijke wedstrijd begint om 15.30 uur op het Fiksterrein in de Voscuyl. Het is tevens de laatste wedstrijd op gewoon gras. Op 1 september worden de kunstgrasvelden geopend.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>