Afbeelding

ASC verrast RKDES

Sport

Op zondag 13 mei heeft ASC een verrassende, maar zeer belangrijke, 2-0 zege geboekstaafd op het hoog geklasseerde RKDES uit Kudelstaart.

De tweede helft van het seizoen verliep moeizaam voor ASC. Uit de laatste vier wedstrijden werden drie schamele punten geboekt. Drie keer was het 0-0 en één keer een 1-0 nederlaag. Significant voor het moeizame scoren van de formatie van Bo Bougrine. Gezien de positie op de ranglijst waren punten nodig. Een moeizame opgave tegen de nummer 2 van de ranglijst RKDES; zou je zeggen. Het verloop was anders op het overigens moeilijk bespeelbare veld aan Sportpark Overveer. Vooral RKDES meende dat daar een belangrijke oorzaak lag voor de 2-0 nederlaag waardoor de rol in de titelrace lijkt te zijn uitgespeeld. Terugkijkend op de wedstrijd was het de thuisclub die van meet af aan het initiatief nam en kansen probeerde te creëren. De tegenstander werd voortdurend gestoord in aanvalsopbouw door het scherp verdedigende ASC. De enige echte kans die RKDES kreeg was een schot uit een vrije bal die tegen de lat werd gekopt. Een treffer was tegen de verhouding in geweest en, gelukkig voor ASC, zegevierde het recht. Tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft verzilverde Jelle Schouten de op maat aangegeven bal door Sean Goebels. De voorsprong werd in minuut 59 uitgebreid door een raak schot van Teun van Leeuwen op assist van Ralph van Zandwijk. Het tegenspel van de opponent oogde weinig creativiteit en was door de thuisploeg redelijk gemakkelijk te verdedigen. "We hebben als ploeg geknokt voor dit resultaat door met een goede instelling als ploeg het veld in te gaan en bereid waren voor elkaar te werken", aldus speler Jeroen van Bergen. "Mijn team profiteerde van ruimte die de tegenstander verdedigend liet liggen. Hieruit ontstond de 2-0", aldus een tevreden Bo Mougrine, die met ASC vrijwel zeker gevrijwaard blijft van spelen van play out wedstrijden. Het was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.