Van links naar rechts de OGAV-turnsters Zoë, Jasmijn en Naemie. | Foto MVT-fotografie
Van links naar rechts de OGAV-turnsters Zoë, Jasmijn en Naemie. | Foto MVT-fotografie MVT Fotografie

NK-finaleplek voor OGAV turnster Naemie

Sport

Op zaterdag 7 april hebben maar liefst zeven turnsters van de Oegstgeester turnvereniging OGAV meegedaan aan de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

Naomi Kunath mocht zich 's ochtends vroeg als eerste melden in de mooie zaal in Nieuwegein. Het was voor haar de eerste keer op zo'n officiële landelijke wedstrijd, dus best wel even spannend, maar ze heeft een hele mooie wedstrijd geturnd.

Aansluitend was Imayda Schalkwijk aan de beurt. Zij heeft zich kunnen verbeteren en behaalde een vijfde plek op het onderdeel brug, maar omdat de competitie ook heel sterk was, heeft ze geen finaleplek kunnen bemachtigen. Daarna waren Elena Harkes en Ayshia Schalkwijk in twee verschillende leeftijdsgroepen aan de beurt. Elena had een hele mooie vloeroefening waar ze de vijfde plek behaalde. Ayshia haalde een gedeelde vierde plek op sprong en een gedeelde vijfde plek op vloer. Zelfs met deze mooie onderdeel scores hebben ze zich niet voor de finale kunnen plaatsen, maar kunnen wel met een heel tevreden gevoel terug kijken op de wedstrijd.

Finaleplaats

Bij de junioren had OGAV maar liefst drie turnsters die zich geplaatst hadden voor de halve finale NK, namelijk Zoë van Tongeren, Jasmijn Knoester en Naemie Schalkwijk. Ze begonnen op balk, wat altijd een lastig onderdeel is, maar ze hebben het goed gedaan. Alle drie hebben ze een goede wedstrijd geturnd.

Naemie is vijfde geworden op de meerkamp en heeft daarmee een plek bemachtigd voor de finale van de Nederlandse Kampioenschappen. Daarnaast heeft ze met een gedeelde tweede plaats op het onderdeel vloer als eerste reserve nog kans op een finaleplek op dat onderdeel.

Zoë is zesde op vloer geworden en is voor de meerkamp eerste reserve.
Tirza de Graaf mocht in de laatste wedstrijd turnen en ook zij heeft het echt heel goed gedaan, maar wist zich helaas niet te plaatsen voor de finale. Al met al een hele goede dag voor de turnsters en trainsters van OGAV.

Uit de krant

Uit de krant