Bij Pecos 4 speelde Maaike Dekkers voor het laatst mee. | Foto Henk van Gijzen
Bij Pecos 4 speelde Maaike Dekkers voor het laatst mee. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Pecossers nemen afscheid met winst

Sport

Met een 8-2 zege op De Veluwe nam Pecos zaterdag 14 april afscheid van het eigen publiek. Twee van de drie eersteteamspelers zetten het tafeltennis op een lager pitje.

René Waterreus en Youri Soons zijn jonge vaders, voor wie voldoende trainen en de zware competitiewedstrijden een flinke opgave kunnen zijn. Daarom doen ze na dit seizoen - zaterdag is de laatste speelronde - een stapje terug en zijn nog slechts als invaller beschikbaar.


Helemaal stoppen doen de meeste pingpongers niet. Daarvoor is het spelletje te verslavend. En het bewijs dat een tafeltennisleven niet op hoeft te houden als je richting veertig gaat, liep zaterdag ook in het Thorn Tafeltenniscentrum rond. Tegenstander Paul Haldan was twee dagen eerder 53 geworden. Haldan was actief op de Olympische Spelen van Barcelona (1992) en haalde de kwartfinale op de EK's van 1988 en 1990. Nu is hij technisch directeur van de NTTB en daarnaast nog altijd de nummer 40 van de Nederlandse ranglijst.


René Waterreus zegevierde bij zijn voorlopig laatste optreden in al zijn drie partijen en kon daarbij dus een zege op een grote naam noteren. Ook Tony Nader voegde drie potjes aan zijn toch al fraaie seizoensscore toe. Youri Soons kwam helaas niet verder dan een zege op jonkie Lode Hulshof; hij moest veteraan Haldan en de nog vijf jaar oudere Ron van Spanje feliciteren. Voor de stand in deze eerste divisie maakt het niet veel uit; Pecos gaat als derde eindigen.

Pecos 2

Het tweede team wacht in de andere eerste divisie nog wel een spannend slot. Na de 7-3 zege op US staan Paul Kruijt, Jop van der Wiel, Maroun Nader en Tim Gras gedeeld tweede in hun poule. Zaterdag gaan ze in de slotronde op bezoek bij lijstaanvoerder Red Stars.

Pecos 4

Bij Pecos 4 speelde Maaike Dekkers (foto) voor het laatst mee en klopte twee van haar Zoetermeerse opponenten. Dit team – dat met 6-4 won – handhaaft zich in de hoofdklasse, maar Dekkers keert terug naar De Treffers uit Roelofarendsveen, waar ze ook in de dames eredivisie uitkomt.

Uit de krant

Uit de krant