Afbeelding

ASC vergeet overwicht in cijfers te vertalen

De voetbalwedstrijd op sportpark Overveer zaterdag van ASC tegen DIOS is geëindigd zoals deze is begonnen: 0-0. Wel een punt, maar eigenlijk voelt het als een nederlaag omdat de clubs die net onder ASC staan beide wonnen en ASC nu op plaats 12 staat. De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie en nummer 14 degradeert rechtstreeks.

"We hebben nog zes wedstrijden om het recht te zetten", sprak trainer Mo Bougrine na afloop. "En ik heb er vertrouwen in dat het mijn ploeg gaat lukken, want er is voldoende kwaliteit om in de derde klasse te blijven", meent hij. Dan zal wel beter met kansen moeten worden omgesprongen en de eindpass doeltreffend moeten zijn. "Daar ontbreekt het bij ons aan", gaf Sean Goebels als commentaar. Feit is dat ASC al in de eerste helft veel was te vinden op de helt van de tegenstander. De opbouw was aardig; echt uitgespeelde kansen ontstonden er nauwelijks. Behalve een knappe omhaal die dankzij een goede reflex van de doelman van DIOS niet achter de doellijn verdween. Ook na rust drong ASC aan en had gezien het speloverwicht meer verdiend dan een gelijkspel. De grootste kans ontstond uit een corner; helaas kopte Jeroen van Bergen tegen de onderkant van de lat, waarna de bal ongelukkig uit het doek stuitte.