Gevecht om de bal voor het Meerburgdoel. | Foto Leo van den Broek
Gevecht om de bal voor het Meerburgdoel. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

VV Oegstgeest verliest dure punten

In de uitwedstrijd zaterdag tegen Meerburg verloor Oegstgeest zaterdag 14 april dure punten in de race om het kampioenschap. Door een slappe start kwam Oegstgeest op een achterstand die ze niet meer goed konden maken. Zo werden dure punten verspeeld.

In de eerste helft lieten de mannen van Huig Jan Heeringa niet zien dat er gespeeld werd om de eerste plaats op de ranglijst. Ze lieten zich steeds weer aftroeven door een veel feller spelend Meerburg. Meerburg creëerde de meest kansen op een doelpunt in de eerste helft. Uit een corner, tien minuten voor rust, kwam Meerburg op een 1 – 0 voorsprong door een eigen doelpunt, gescoord door Oegstgeest verdediger Robin Noort. Vlak voor rust had Noort de kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn kopbal na een corner ging maar net naast het doel.

In de rust had Heringa Daniël Gras vervangen door Roy Elkerbout. De Oegstgeest spelers speelden nu feller en zetten Meerburg meer onder druk en er werd beter gecombineerd, terwijl Meerburg vanuit de verdediging loerde op de counter. Abel Bormans en Joep van Tulder wisten de kansen die ze kregen niet te benutten. Een kwartier voor tijd kwam Oegstgeest spits Danny Wenink in het veld voor verdediger Terry Polet. Wenink maakte weer zijn eerste minuten, nadat hij weken was uitgeschakeld door een blessure. Tot slot werd Roy Dijkstra vervangen door Rens van Klaveren. Al deze wissels brachten niet het gewenste resultaat. Een kopbal van Noort en een schot van Bormans in kansrijke positie misten doel. In de race om het kampioenschap verloor Oegstgeest zo weer drie punten. Een geluk voor Oegstgeest was dat de directe concurrent SEV niet verder kwam dan een gelijkspel bij Hazerwoudse Boys. Hierdoor lopen ze maar één punt uit op Oegstgeest. De stand aan de kop van de ranglijst is nu: VVSB 20 – 44, VV Oegstgeest 17 – 38, SEV 16 – 37, waarbij Oegstgeest de uitwedstrijd tegen SEV nog moet spelen.

Zaterdag is de derby van de fusieploegen VV Oegstgeest een VV UDO die volgend seizoen als FC Oegstgeest verder gaan. De wedstrijd is bij VV Oegstgeest en begint om 14.30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal tussen 12.00 en 14.00 uur het nieuwe tenue van FC Oegstgeest gepresenteerd worden. Ook zal bekend gemaakt worden wie de hoofdsponsors worden van FC Oegstgeest.