Menno Bakker is de verdediging van Roodenburg te snel af. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Menno Bakker is de verdediging van Roodenburg te snel af. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO deelt de punten met Roodenburg

Sport

Terwijl de eerste grond op de Voscuyl al is verzet voor de komende aanpassingen van het sportcomplex werkte UDO afgelopen zaterdag een wedstrijd af tegen Roodenburg. Vorige week dwong UDO bij SEV bijna nog een gelijk spel af maar tegen Roodenburg waren nog geen schim van vorige week. UDO sloot de wedstrijd af met een 1-1 gelijkspel. Hoewel verdient zag het daar lange tijd niet naar uit.

Omdat de trainer, Nino Poulina, op 14 april met onmiddellijke ingang was gestopt, trad Roodenburg aan met Nouri Essaoui en Ramon Paardenkoper als begeleiders. Zij gaan het seizoen afmaken. Zoals dat heet zijn trainer en bestuur van Roodenburg in zorgvuldig overleg tot dit besluit gekomen.

Roodenburg kwam met een selectie van negen man en aangevuld met één A- en vier B-junioren. Ondanks vertrek van de trainer en de personele problemen van Roodenburg liet de inzet van de spelers niets te wensen over.
Ook bij UDO ontbrak het niet aan de inzet, maar het voetbal kenmerkte zich vooral als zeer voorspelbaar, de opbouw iedere keer van dezelfde kant zonder creativiteit.
Na 30 minuten maakte Roodenburg de 0-1 en pas tegen het einde van de wedstrijd wist UDO het net te vinden. Wouter de Bruyn passte de bal exact in de voeten van Elroy van der Hooft, die moeiteloos inschoot: 1-1.
Hoewel deze uitslag toch wel verdiend is, was dit niet te danken aan het vertoonde spel.

Deze week gaat UDO op bezoek bij de buren (v.v. Oegstgeest). Naast dit sportieve treffen zijn er allerlei activiteiten gepland om er een gezellige middag van te maken. Zeker een aanrader om eens bij deze toekomstige fusieclub te gaan kijken.
Daarna volgen voor UDO nog de drie laatste wedstrijden van deze competitie, thuis tegen Football Factory, uit tegen Alphia en de laatste thuis tegen Haagse Hout. Zodra deze zijn afgerond kunnen de beide verenigingen, UDO en Oegstgeest, voor de volle honderd procent met de afronding van de fusie aan de slag. Want komende september is het FC Oegstgeest!
Als voorbereiding op het nieuwe seizoen staat er voor komend weekend (zondag 22 april) een sessie gepland om de nieuwe kleding te passen. Nadere informatie hierover is te vinden op de sites van v.v. Oegstgeest, v.v. UDO en FC Oegstgeest.

Uit de krant

Uit de krant