Karien Robbers was ook Sportvrouw van Oegstgeest. | Archieffoto PR

Karien Robbers wint opnieuw het Varsity Goud

De Dames Vier en Oude Vier van de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus hebben de 135e Varsity gewonnen.

In een tijd van 06:52,59 wist de Dames Vier, in een race in een vierzonder over twee kilometer, als eerste over de finish te komen. Dit jaar verdedigden de slagvrouw Veronique Meester, de uit Oegstgeest afkomstige Karien Robbers, Olivia van Rooijen (Wereld Kampioene in de dubbelvier) en boeg Ilse Paulis (Olympisch Kampioene) de eer van de A.S.R. Nereus en schreven voor de tweede keer het Varsity Goud op hun naam. De Oude Vier met slagman Nelson Ritsema, Lex van den Herik, Tone Wieten, boeg Abe Wiersma en stuurvrouw Dieuwke Fetter roeiden met een tijd van 09:45,05 naar de 43e overwinning voor de A.S.R. Nereus in de race der Oude Vieren.
Op de tweede plaats eindigden het Rotterdamse Skadi en het Delftse Laga als derde bij de vrouwen. Bij de mannen roeiden het Utrechtse Triton naar een tweede plek en eindigde het Amsterdamse Skøll op de derde plek. Meteen na de overwinning werden de mannen en dames gehuldigd met kransen, om zich daarna naar Amsterdam te begeven voor een traditionele viering van de Varsity overwinning.