VVSB maatje te groot voor UDO. | Foto Lichtenbeldfotografie.nl
VVSB maatje te groot voor UDO. | Foto Lichtenbeldfotografie.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO kan niet verrassen tegen VVSB

Sport

UDO heeft in de wedstrijd tegen VVSB niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de afgelopen weken is VVSB stiekem naar de kop van de vierde klasse geslopen. Zelf bleef het winnen en de concurrentie liet meerdere punten liggen. Daardoor werd de wedstrijd voor VVSB erg belangrijk. Naast het kampioenschap zijn er immers periodeplaatsen te verdelen. Doordat er al twee teams de competitie vroegtijdig hebben verlaten is de stand erg ongelijk. Maar feit is dat de derde, en afhankelijk van de kampioen ook de vierde plaats, recht geeft op een plaats in de nacompetitie.

De wedstrijd begon voor UDO ongelukkig. Keeper Nick Bakker leek een bal onder controle te hebben maar daar dacht de scheidsrechter heel anders over. Die zag in de actie een onterechte handeling en plaatste de pal pardoes op de penaltystip. Dat cadeautje werd door VVSB gretig uitgepakt. 1 – 0. Toen kort daarop VVSB via een uitstekende aanval op 2 – 0 kwam dreigde een afstraffing voor UDO. Uiteindelijk viel dat mee. Na de rust moest UDO ver terug. Mede door de straffe wind tegen, och heden wat wás het koud, kreeg UDO nauwelijks mogelijkheden om eruit te komen. In het veld was VVSB beter maar de strijdlust van UDO vergoedde veel en voorkwam dat VVSB verder kon uitlopen. Toch kon VVSB uitlopen naar 4 – 0. Een prima actie overigens die vierde waar VVSB een fraai doelpunt scoorde. Daarna richtte UDO zich toch weer even op. Cas Bolink zette een prima actie op, omspeelde zijn tegenstander, zette voor, en zag Pascal Franken fraai afronden. 4-1.

VVSB scoorde nog een vijfde treffer waardoor de wedstrijd met 5-1 de boeken ingaat.

Voor het gretige UDO ontstaat er nu een soort mini-vakantie. De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen SEV op 7 april. De vrije weken zijn ontstaan door het terugtrekken uit de competitie van GOL Sport en Wassenaar.

Uit de krant

Uit de krant