De inzet van Robin Noort gaat net naast het doel. | Foto Leo van den Broek
De inzet van Robin Noort gaat net naast het doel. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Makkelijke overwinning VV Oegstgeest

Na twee verlieswedstrijden op een rij herstelde Oegstgeest zich tegen middenmoter Haagse Hout. Met ruime cijfers schreef Oegstgeest drie punten bij aan het totaal.

Onder zeer koude omstandigheden, met veel wind moesten de mannen van trainer Huig Jan Heeringa laten zien in deze thuiswedstrijd dat het verlies vorige week tegen Alphia een incident was. Oegstgeest zocht direct met de wind in de rug de aanval. In het eerste half uur maakten de aanvallers van Oegstgeest het de Haagse Hout keeper niet al te moeilijk. Maar hierna wist Oegstgeest in twee minuten tijd het krachtsverschil wel in doelpunten uit te drukken, door twee keer te scoren. Uit een scrimmage scoorde Roy Dijkstra 1 – 0 en direct hierna wist spits Abel Bormans via een snelle uitval de score op te voeren naar 2 – 0. Haagse Hout had vlak hierna de pech dat een inzet via de lat over het Oegstgeest doel ging. Nog voor de rust wist Joep van Tulder uit een penalty de 3 – 0 ruststand op het scorebord te zetten.

Na de rust liet Oegstgeest de teugels wat vieren en werd Haagse Hout gevaarlijker. Al snel kregen ze een penalty, die echter geen doelpunt opleverde, de bal werd hoog over geschoten. Tranier Heeringa bracht drie wisselspelers in en beloonde ze zo met speelminuten, nadat ze kou hadden zitten lijden op de bank. Oegstgeest spits Joep van Tulder voerde op aangeven van Den Hollander, via een kopbal de score op naar 4 – 0 en werd na de wedstrijd uitgeroepen tot man of the match. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor invaller Jurgen Bouwman, die de eindstand op 5 – 0 bracht. In de wedstrijd hiervoor bij Oegstgeest 2 had Bouwman ook al twee keer gescoord. Met de behaalde punten blijft Oegstgeest mee draaien in de top van de ranglijst en staat nog steeds virtueel op de eerste plaats.

Zaterdag speelt Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Hazerwoudse Boys, dat zaterdag met verrassend grote cijfers van Alphia won en nu op de 8e plaats staat met 17 punten uit 15 wedstrijden, aanvang 14.30 uur