Staand: Bert Vink, Mike Hofland, Daan Glissenaar, Roland Deelen. Zittend: Wilbert Gantvoort, Theo Zwarthoed, Ben Duivenvoorde Jan de Bruin
Staand: Bert Vink, Mike Hofland, Daan Glissenaar, Roland Deelen. Zittend: Wilbert Gantvoort, Theo Zwarthoed, Ben Duivenvoorde Jan de Bruin Foto: PR

NK Bandstoten in Oegstgeest

Sport

Dit weekend was de fraaie locatie van het Biljartcentrum Oegstgeest het decor van de strijd om de nationale titel in het bandstoten-klein 1e klasse (3,50-6,00). De finale kenmerkte zich door een positieve sfeer en geweldige partijen.

Vrijdagavond werden de spelers verwelkomd en ook onderling aan elkaar voorgesteld. Daarna werd een groepsfoto gemaakt en kon de strijd beginnen.
De zaterdag gaf, onderbroken door aangeboden gezamenlijke lunch, het nodige vuurwerk: korte partijen en hoge series.
Op zondag kwam de ontknoping nu in de partij Roland Deelen - Wilbert Gantvoort waarbij Deelen een moyennevoordeel had (7,30 – 5,33). Onder veel belangstelling en in een spannende strijd bouwde Deelen dankzij een serie van 31 in beurt vijf al een voorsprong op. Gantvoort streed voor wat hij waard was, maar kon winst van Deelen in beurt 17 niet meer voorkomen. Op moyenne kreeg Gantvoort de derde plaats en Deelen werd kampioen op klasse.

Na verwerking van de uitslagen was het Arie Klomp die namens de KNBB Roland Deelen tot Kampioen van Nederland huldigde en samen met BCO-secretaris Bob van Ingen Schenau ook de resultaten van de deelnemers belichtte. Voor de winnaars van de hoogste serie (Jan de Bruin 57) en de kortste partij, (Roland Deelen 100 in 4 beurten) was er nog een oorkonde.

Uit de krant

Uit de krant