Roy Dijkstra in de aanval. | Foto Leo van den Broek

VV Oegstgeest verliest weer

In de uitwedstrijd tegen Alphia liep VV Oegstgeest voor de tweede keer dit seizoen tegen verlies op. Ondanks het veldoverwicht gedurende de hele wedstrijd was het maken van doelpunten door Oegstgeest het probleem.

Voor de wedstrijd werd door de teams één minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Joke Messemaker, lid van verdienste van VV Oegstgeest. Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa miste drie basisspelers door een blessure en schorsingen. Van het begin af aan nam Oegstgeest het initiatief en nam Alphia de verdedigende stellingen in. In de twaalfde minuut belandde een inzet van Roy Dijkstra op de paal. Oegstgeest speelde slordig met veel balverlies en slechte passes. Uit de inzet van de Oegstgeest spelers bleek niet dat er alles gegeven moest worden om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Tien minuten voor rust lieten de Alphia spelers zien hoe efficiënt ze waren, uit een van de spaarzame aanvallen wisten ze 1 – 0 te scoren.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als voor de rust, Oegstgeest aanvallend en Alphia trok een muur van verdedigers op voor eigen doel. Trainer Heeringa bracht gedurende de tweede helft drie verse spelers in. Ook dit veranderde niet veel aan het spelbeeld van Oegstgeest. Vrije trappen waren onzuiver en de vele corners die Oegstgeest mocht nemen leverden niets op. Tien minuten voor tijd scoorde Alphia, na missers in de verdediging bij Oegstgeest, via een snelle uitval 2 – 0. De keeper van Alphia wist via enkele goede reddingen Oegstgeest van het scoren af te houden. Tot vijf minuten voor tijd Abel Bormans uit een scrimmage wist te scoren 2 – 1. Maar toen was het te laat om de wedstrijd te laten kantelen. Zo verloor Oegstgeest voor de tweede keer op rij en verspeelde de koppositie op de ranglijst aan VVSB, dat nu 3 punten meer heeft, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld heeft dan Oegstgeest. De Oegstgeest spelers zullen vanaf nu moeten laten zien dat ze echt voor promotie gaan en er geen herhaling komt van de vorige competitie, lang aan kop staan en het uiteindelijk uit handen geven.

Zaterdag speelt Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Haagse Hout dat met 17 punten uit 13 wedstrijden op de 6e plaats staat, aanvang 14.00 uur.