Afbeelding

Fiks sluit zaalseizoen af met nipte zege op Sporting Trigon

Sport

De derby tegen het Leidse Sporting Trigon heeft Fiks met 18-19 gewonnen. Daarmee eindigt Fiks zesde in de eindrangschikking.

Het was een wedstrijd 'om des keizers baard'. Vooraf was bekend dat Fiks zich had gehandhaafd, terwijl de Leidse formatie afdaalt naar de eerste klasse.

Trigon heeft prestatief een mooi verleden. Immers, Sporting Trigon heeft decennialang hoog gespeeld, zelfs enkele seizoenen op het hoogste niveau, dus ook tegen veelvuldig lands- en Europees kampioen PKC. Vorig seizoen kwam Trigon in de veldcompetitie nog uit in de hoofdklasse. Nu enkele dragende basisspelers zijn gestopt en de aanvulling kwalitatief niet voldoende is, gaat het bergafwaarts.
Het neemt niet weg dat derby's altijd een eigen karakter hebben. Dit bleek afgelopen zaterdag, want Fiks heeft alle zeilen moeten bijzetten om de punten mee naar Oegstgeest te nemen. De rivaliteit in deze ontmoetingen is, net als tegen Pernix, dominant aanwezig. Al in de eerste helft was het fysiek stevig en had de arbitrage het moeilijk om de gemoederen in de hand te houden. Sporting Trigon verloor de ontmoeting maar won met kaarten. De Leidenaren incasseerden twee gele en een rode kaart. "Echt goed zaten we niet in de wedstrijd", sprak Rick Nell. Geregeld werden de verkeerde spelers in stelling gebracht. Dit had volgens Rick te maken met het zeer rommelige spel en door verkeerde keuzes in het aanspelen. Spannend was de ontmoeting zeker. Geen enkele keer was het verschil hoger dan twee punten. De thuisploeg wilde in de Vijf Meihal waardig afscheid nemen van de overgangsklasse. Na 3-5 (Ilse Hazekamp) zette Trigon een scorende reeks neer (7-5) neer, maar die achterstand werd door twee rake schoten van Lianne Anholts rechtgetrokken. In de tweede helft stond de Leidse formatie veelal aan de leiding en had op basis van de tomeloze inzet zeker een gelijkspel verdiend. Vooral Jan Willem v.d. Gugten (ex-speler van Fiks) onderscheidde zich met goede rebound en meerdere treffers. Na 16-14 gaf Fiks in de slotfase een wending Dominic van Welsen (2), invallers Miquel van Welzen en Youp Coli (speelden voor de geblesseerde Roy en Kevin Vreeken) waren verantwoordelijk dat Fiks op gelijke hoogte kwam en Jan Anholts scoorde een minuut voor tijd de winnende treffer (18-19). "Weliswaar niet de gehoopte klassering in het linkerrijtje, maar we hebben ons in deze zware poule gehandhaafd", sprak Rick Nell tot slot. Melissa Heijne was ook twee keer succesvol. 

Uit de krant

Uit de krant