Afbeelding

ASC kan koploper Altior niet verrassen

Sport

Het is ASC niet gelukt om in eigen huis voor een verrassing tegen Altior te zorgen. De koploper besliste, achteraf gezien, in de eerste helft de ontmoeting. Het scoorde twee keer en dat zou ook de eindstand worden.

In de eerste rondgang was de tegenstander duidelijk de meer aanvallende ploeg, zonder dat het tot grote uitgespeelde kansen kwam. Tot de 34e minuut hield de defensie van ASC stand tot dat uit een snelle omschakeling voor de openingstreffer werd getekend. "Hieraan vooraf ging een overtreding waarvoor gefloten had moeten worden. Meerdere spelers van mijn team stonden op het verkeerde been en was de treffer niet te voorkomen", gaf trainer Mo Bougrine aan. "Niet dat dit oorzaak was van de nederlaag, want in de eerste helft creëerden we niets", vervolgde hij. Een schot van Altior in de slotseconden vanuit de tweede lijn verdween tussen de palen, en kwam ASC voor een moeilijke opgave te staan om na de thee de wedstrijd in handen te krijgen. "Na rust waren we meer dan gelijkwaardig, want er zat meer overtuiging in het spel. "Het is dan jammer dat het overwicht niet wordt beloond met rake inzetten", aldus Mo.

Na rust was Altior nauwelijks voorin te vinden en nam ASC met een extra aanvaller de regie over. Onder andere werd de 16-jarige Joep Verdegaal ingebracht (speler uit de B1), die zeker niet onverdienstelijk speelde. Kansen kwamen er; onder andere een schot op de lat, maar rendement bleef uit.

Uit de krant

Uit de krant